Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kraj neugodi lošeg zadaha uz jabučni ocat, kadulju i klinčiće

Kraj neugodi lošeg zadaha uz jabučni ocat, kadulju i klinčiće
1

Pijenje čaja od kadulje ili s klinčićem, žvakanje komorača te pranje zubi uz dodatak ulja čajevca prirodno će eliminirati sve uzroke neugodnog zadaha u ustima

VIDEO

Slatkiši su namirnica koja najčešće potiče loš zadah, jer bakterije vole njihove ugljikohidrate i nakon jedenja slatkog pojačano se razmnožavaju u ustima. Drugi mogući uzroci lošeg zadaha su kamenac, bolesti poput plućnih ili sinusnih infekcija, netolerancija na mliječne proizvode ili želučani problemi.

Najlakše rješenje protiv lošeg daha je voda koja pomaže ispiranju bakterija iz usta. Ako su usta vlažna, manje su mogućnosti lošeg zadaha, stoga voda dugoročno bolje pomaže nego vodice za ispiranje usta, objašnjavaju stomatolozi.

Redovito pranje zubi

Pranje zubi nakon svakog obroka spriječit će moguće uvlačenje komadića hrane između zubi, koji mogu izazvati neugodne mirise. Također, važno je oprati i jezik na kojem zaostaju bakterije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jabučni ocat

Prije svakog obroka popijte jednu malu žlicu jabučnog octa, a možete ga dodati i u malo vode. Kiselina iz octa neutralizirat će neugodne mirise u usnoj šupljini.

Piskavica

Stavite jednu žličicu sjemenki biljke piskavice u osam decilitara vode. Potom prokuhajte i nakon 15 minuta ocijedite te pijte kao čaj. Piskavica je prirodni antibiotik koji će neutralizirati djelovanje bakterija u ustima.

Čaj s klinčićem

Mirisni klinčići koji se najčešće stavljaju u kuhano vino snažan su antiseptik. Dodati ih možete u bilo koji čaj, a preporučuje se piti nakon obroka.

Komorač

Polako žvačite lišće komorača i dopustite da ih slina rastvori u ustima, a potom progutajte. Lišće komorača možete dodati i u salatu. Ponavljate ovaj postupak nekoliko puta na dan. Zadah bi trebao nestati, osim u slučaju pokvarenih zubi.

Kadulja

Ova biljka sadrži eterična ulja s antibakterijskim svojstvima koja uništavaju izvor lošeg zadaha. Možete žvakati sirovo lišće ili ispirati usta čajem od kadulje.

Ulje čajevca

Možete ga koristiti kao pastu za zube ili staviti kap do dvije ulja na samu četkicu. Kako je ovo ulje jako aromatično, prikrit će svaki ostatak lošeg zadaha, čak i nakon jedenja češnjaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru