Slastičari koji kuhaju za kraljevsku obitelj u Buckinghamskoj palači podijelili su recept za prefine kekse s cimetom. Priprema je jednostavna, a možete ih čuvati do dva mjeseca
Kraljevski keksići od badema, cimeta i limuna tope se u ustima, a lako ih je napraviti
Sastojci:
- 360 g šećera u prahu
- 85 g bjelanjaka
- 20 g soka od limuna
- 300 g mljevenih badema
- 115 g limunove i narančine kore
- 12 g mljevenog cimeta
- ¼ žličice mljevenih klinčića
Priprema:
Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se kasnije tijesto prelije tankim slojem. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta.
Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Ostavite u hladnjaku minimalno jedan sat.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Ovdje budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju. Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva.
Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja i poslužite. Kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatvorenoj posudi, prenosi Metro.