Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

Kratki YouTube video evolucije čovjekova lica zapalio internet

Video 'paleoumjetnika' Johna Gurchea, u kojem je prikazao kako se kroz vrijeme mijenjalo čovjekovo lice potaknuo je raspravu među znanstvenicima i laicima na društvenim mrežama

Foto: YouTube
27 komentara

Umjetnik John Gurche uz pomoć različitih tehnika skiciranja uspio je prikazati evoluciju ljudskog lica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Detalje istraživanja opisao je u knjizi 'Oblikovanje čovječanstva', u kojoj je predstavio promjene koje je čovjek prolazio kroz svoj razvoj tijekom šest milijuna godina. Pritom je napravio i videozapis koji u 90 sekundi prikazuje kako su se postepeno te promjene događale. 

Artist at work OSOBNOST PREMA KRVNOJ GRUPI Umjetnici su rođeni s krvnom grupom A, individualci imaju B

Njegov je video potaknuo raspravu među znanstvenicima i laicima, a bilo je i onih koji su njegov prikaz čak nazvali rasističkim. Iako je snimka nastala 2013. godine, ponovno je aktualna na društvenim mrežama.

Foto: YouTube

- Ne razumijem zbog čega se preskače s ranog čovjeka na bijelca? Zar se nije trebao pojaviti i čovjek afričkog porijekla, budući da je bijela rasa izvedena? Moglo se čak ostati i na Afrikancu - napisao je jedan korisnik u komentaru, a bilo je i onih koji se s time ne slažu:

 - U našim se korijenima krije i neandertalac, tako da nema smisla ubacivati i čovjeka afričkog porijekla - napisao je jedan korisnik YouTubea.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message