Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kreme i šminku kojima je istekao rok bacite u koš

Kreme i šminku kojima je istekao rok bacite u koš
1

Stara kozmetika ne samo da gubi svoj pozitivan učinak nego i može naškoditi zdravlju jer se u njoj počinju stvarati bakterije te izazvati alergije

VIDEO

Svakih nekoliko mjeseci nužno je napraviti veliko čišćenje u kupaonici i baciti sve proizvode kojima je istekao rok trajanja. Stara kozmetika ne samo da gubi svoj pozitivan učinak nego i može naškoditi zdravlju jer se u njoj počinju stvarati bakterije.
- Prilikom kupovine kozmetike obavezno pogledajte rok trajanja. Na novijim proizvodima naveden je i rok trajanja od dana otvaranja, nakon dodira sa zrakom - ističe kozmetičarka Zdenka Mihelj.
- Najčešće susrećemo alergijsku reakciju koja se manifestira crvenilom ili sitnim gnojnim prištićima kojima je pokriveno cijelo lice, osobito obrazi. Za to su krive stare kreme i tekući puderi.
Ako vam se to dogodi, obavezno posjetite liječnika jer ako si sami pokušavate pomoći, možete još više oštetiti površinski sloj kože zbog čega ona postaje osjetljivija. Stare maskare i sjenila mogu izazvati crvenilo oka, ali i upalu oka ili kapaka - dodaje Zdenka Mihelj.

>>> Osim označenog datuma prestanka valjanosti, na rok trajanja kozmetičkih preparata utječe i način njihova čuvanja. Preporučljivo je držati ih na hladnijem i suhom mjestu jer ćete tako očuvati njihovu kvalitetu. Doticaj sa sunčevim svjetlom i toplinom negativno se odražava na kozmetičke preparate. Ne teba ih držati ni u hladnjaku, osim ako proizvođač to zahtijeva, jer to može promijeniti njihovu molekularnu strukturu.

>>> Maskare i kreme za oči obično traju od tri do četiri mjeseca. Kreme za sunčanje izdržat će do dvije godine na hladnome i mračnome mjestu. Losioni za tijelo traju do četiri mjeseca, a balzami za usne tri.

>>> Osim roka trajanja, treba obratiti pozornost i na promjene na preparatima. Ako neki preparat smrdi, mijenja boju ili strukturu, nipošto ga nemojte koristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru