Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kremice iz Slavonije koje se mogu jesti obožavaju u SAD-u

Kremice iz Slavonije koje se mogu jesti obožavaju u SAD-u

KVALITETA Svi koji su probali kozmetiku ove Osječanke ostali su oduševljeni. Krenula je još na porodiljnom, pa sve pretvorila u mirisan posao

VIDEO

Svaki moj proizvod koji možete namazati na kožu, možete i pojesti, kaže nam Martina Karalić (35) koja je prije godinu dana odlučila otvoriti obrt BooLab u Osijeku u kojemu samostalno izrađuje prirodne preparate za njegu lica i tijela.

'Djed i baka naš frizerski salon otvorili su davne 1935. godine'
'Djed i baka naš frizerski salon otvorili su davne 1935. godine'

Ova pankerica, supruga i majka dvoje djece, kaže da je za ime obrta htjela staviti nešto svoje, nešto što njoj znači. Tako prvi dio Boo označava njeno djevojačko prezime Bučak, a Lab označava njezin maleni laboratorij za koji od milja kaže da se nalazi na kraju svemira u kojemu provodi dane, ujedno njegujući svoju strast koja nije nimalo splasnula.

Martina svakodnevno multitaska u moru izazova, ali kaže kako nije teško kada nešto iskreno voliš.

- Kreme koje sam počela raditi za sebe dok sam bila trudna prvenstveno su bile hobi. Prijatelji su prepoznali potencijal i znali su mi dolaziti s “Martina, hajde meni napravi onu kremicu” - govori. Kako se bavila i masažama za koje je upotrebljavala vlastita ulja s kojima su klijenti bili ugodno iznenađeni, jednostavno je sve odlučila pretvoriti u posao.

Povukla sredstva iz EU

- Htjela sam nešto prirodno, bez kemikalija jer sam još od malena ekološki osviještena i tako je nekako i krenula moja ideja - kaže nasmijana Martina te nadodaje kako nijedan početak nije lak, ali da je sada ponosna na ono što je sama stvorila svojim rukama.

Nakon ohrabrenja i podrške prijatelja i obitelji napustila je posao u bolnici, u kojoj je godinama radila godinama kao administrator nakon završenog agronomskog fakulteta. Napravila je detaljan plan te je iz EU povukla sredstva za samozapošljavanje od 55.000 kuna koje je, kaže, odmah potrošila jer svaki proizvod mora biti testiran i imati certifikat. 

- Nabava kvalitetnih sirovina nije laka, ali uz dovoljno truda sve mi polazi za rukom - kaže Martina. Svoj brend je u početku zamišljala kao kućni wellness, slušala je samu sebe, ali i kupce i ono što oni vole.

Svaka serija je ograničena

U velikom rasponu njenih proizvoda mogu se pronaći maslaci za tijelo, body scrub, prah za umivanje, ulje za lice i tijelo, te kosu, balzami za usne, bombe za kupanje, kao i ulje za njegu brkova i brada…Trenutno najtraženiji proizvod je sprej protiv komaraca za koji kaže da ga je napravila u suradnji s narodom jer ipak se radi o gradu Osijeku koji je poznat po velikim najezdama komaraca u ljetno vrijeme. Svaki proizvod koji napravi dolazi u ograničenoj seriji i pristupačnoj cijeni. Nije se htjela ograničiti na određenu publiku već želi dokazati kako može postojati proizvod dostupan svakoj dobi, spolu, kulturi pa čak i onima koji su inače alergični na sapune, kreme i gelove za tuširanje. 

- Svatko tko je probao neke od mojih proizvoda izrazito je zadovoljan, a tako sam se i plasirala na strano tržište. Često šaljem pošiljke u Los Angeles, ali i New York - govori Martina te dodaje da joj nude suradnje s raznim trgovinama, ali ih odbija jer želi zadržati svoju autentičnost, a surađuje rado s malim poduzetnicima kao što je ona jer je, kaže, svjesna koliko su uložili u ostvarivanje svoga sna. 

Počela je čupati obrve sama, a danas zapošljava čak 25 ljudi
Počela je čupati obrve sama, a danas zapošljava čak 25 ljudi

- Oni imaju dušu i isto su kao i ja sami svoj šef, menadžer, proizvođač nabavljač i fotograf što nije lako - zaključuje Martina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...