Lifestyle

Komentari 2

Kućanski trikovi: Ribež ćete lakše oprati uz ulje i krumpir

Kućanski trikovi: Ribež ćete lakše oprati uz ulje i krumpir

PRAKTIČNO Uštedite vrijeme u kuhinji: povrće gulite na novinskom papiru i radna površina ostat će čista, a jaja i rajčica lakše se gule pomoću ledene vode

Skratite si vrijeme čišćenja pripremanjem objeda u jednoj posudi. Ispecite meso pa na istu masnoću dodajte prethodno nasjeckano povrće. Povrće će tako biti ukusnije, a vi ćete morati oprati samo jednu tavu.

Za što manje nereda možete spremati i jela poput gustih juha, gulaša i složenaca. Olakšajte si posao pa u zamrzivaču imajte spremno već narezano i očišćeno povrće te zamrznute temeljce i umake. Namirnice poput graha možete skuhati i također zamrznuti pa ga samo po potrebi prepržiti na tavi ili napraviti juhu u desetak minuta. 

Režete li luk, sjeckajte ga s korijenom, koji na kraju odrežite. Tako se dijelovi luka koji režete neće razdvajati, a i oči će vam manje suziti. Češnjak možete staviti u plastičnu vrećicu i gnječiti ga nožem. I daska i nož ostat će čisti. Da vam povrće koje režete ne 'bježi' po dasci, pospite je s malo soli.

Ako vam se nenajavljeno pojave gosti i nemate vremena odmrznuti meso, mikrovalna pećnica priskočit će u pomoć. Meso, povrće ili zamrznuta riba otopit će se u tren oka na programu za odmrzavanje. Da se ne biste mučili guljenjem velike količine krumpira za više ljudi, jednostavno oko sredine svakog krumpira zarežite koru i stavite ih kuhati. Kad su gotovi, kora će samo skliznuti s njih.

Neke nove i hranjive namirnice već su neko vrijeme popularne na našem tržištu, a skratit će vam vrijeme kuhanja. Kvinoja je odličan prilog, a gotova je za deset minuta. Avokado je odličan u salatama, umacima, ali i slasticama, a lagano se vadi žlicom.

10 super trikova

PRIPREMITE SE: Studeni će biti najgori mjesec ove godine za ova tri horoskopska znaka 

Najčitaniji članci