Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Kujica Era je influencerica: Sada je missica i prikuplja donacije

Kujica Era je influencerica: Sada je missica i prikuplja donacije

Dvogodišnja križanka švicarskog ovčara i labradora postala je miss srpnja za kalendar čija sredstva od prodaje odlaze u skloništa za životinje. Pridružila se kampanji i nakon potresa u Zagrebu

VIDEO

Era je u prosincu 2019. godine prijavljena je na natječaj za Miss&Mister kalendar za 2021. godinu. Pobijedila je već u prvom krugu, a natječaj se nastavio svaki mjesec kroz 2020. godinu. Osim glasanja putem lajkova, konačnu je odluku donio žiri, priča nam Zagrepčanka Christina Radić (26), vlasnica Ere, hrvatske dog influencerice. Konkurencija je bila jaka, no nisu svi psi bili uspješni kod fotografiranja u studiju, pod jakom rasvjetom i pred nepoznatim ljudima. Tako je Era postala Miss srpnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Era je postala miss srpnja za kalendar, a ima i Instagram

Pokretanje videa...

Era dog influencerica 01:58

- Mislim da je tada izabrana i zbog isplaženog dugog jezika koji prognozira 'pasje vrućine' - kaže Christina te dodaje da je prihod od prodaje kalendara koji je u cijelosti iznosio 85 tisuća kuna, doniran udrugama i skloništima za napuštene životinje. Humanitarna akcija održana je pod imenom 'Božić je i macama i psima'- kaže Christina.

Križanka švicarskog ovčara i labradora, stara gotovo dvije godine prava je pozerica koja svoj šarm i smisao za fotografiju dijeli i na Instagram profilu pod imenom universe.of.era koji broji više od 15 tisuća pratitelja.

- Eru slikam ovisno o svojim obavezama. Iako su najbolje spontane fotografije, kad je poziranje u pitanju, gotovo uvijek uključujem poslastice ili lopticu kako bi fotografiranje bilo zabavno - kaže Christina te dodaje da Era zna i sama pozirati.

- Tada kao da mi kaže 'Još samo par fotki pa ćeš mi onda baciti lopticu' - kaže Christina.

Nakon zagrebačkog potresa u ožujku njezin je profil pomogao u prikupljanju donacija.

- Era se priključila humanitarnoj akciji Zagreb Earthquake Relief. Erine fotografije imale su natpis 'GoFundMe Zagreb - click and donate', a u opisu slike se nalazio tekst kojeg su osmislile osnivačice Fonda. Fotografija je među Erinim pratiteljima pobudila velik interes. Osim obasipanja porukama podrške iz svih dijelova Europe i svijeta, u Fond je pristigla donacija čak i iz Kalifornije - kaže Christina.

Osim poziranja, Era je aktivan pas te se svaki dan istrčava barem dva sata.

- Najdraže riječi su joj 'šetati' i 'loptica'. Zna što one znače, a zna ih i zlorabiti neovisno o vremenskim (ne)prilikama. Osim toga, jako je ljubomorna što se tiče drugih pasa. Ne smijem ni pomisliti da ću pomaziti nekog drugog. S druge strane, voli sve ljude, tako da bi čak i provalnicima donijela šlape. Genetski je pravi ovčar - teritorijalna je i misli da svi psi moraju znati gdje počinje i završava njena ulica. U parku se igra s drugim psima, no ako ljudi imaju loptu, bez srama će se uključiti i u njihovu igru - kaže vlasnica te dodaje da se takva situacija dogodila prije par mjeseci.

Vjeran pas pred bolnicom čekao bolesnog vlasnika čak šest dana
Vjeran pas pred bolnicom čekao bolesnog vlasnika čak šest dana

- U parku su dečki igrali nogomet, pa im je na teren utrčao dodatni četveronožni igrač. Srećom, bilo im je simpatično - kaže Christina.

Maženje joj baš i nije najdraže, no ako ju pitate 'Idemo van?', vi ste njen najdraži čovjek. Iako je križanac labradora, nije potkupljiva s hranom i izbirljiva je. Ipak, kad bi radila listu želja, provjerila bi kako se piše 'filet mignon'. Najviše veseli kada netko dođe doma, a Era je Christini vjerna suputnica na izletima.

'Prvi psi' uselili u Bijelu kuću
'Prvi psi' uselili u Bijelu kuću

- Kad je u pitanju putovanje, redovito tražimo dog friendly smještaje. Do sada je proputovala dio Hrvatske i dva puta bila u inozemstvu - kaže Christina koja je odmalena htjela imati psa. 

- Još prije vrtića sam nagovarala roditelje da imam psa. Za 25. rođendan sam samoj sebi poklonila Eru, a nadam se da se nitko neće uvrijediti ako kažem da mi je ona najdraži poklon ikad. Žao mi je što mojim dječjim željama nije udovoljeno, ali tek sad potpuno razumijem koliko je velika odgovornost brinuti za drugo živo biće. Moji roditelji nisu htjeli da zbog dječjeg zadovoljstva i eventualnog pomanjkanja interesa, teret neželjene brige padne na njih, a zbog svega toga da životinja pati. I bili su u pravu - kaže Christina. 

 Eru je cijela obitelj prihvatila i svi su sretni što u kući imaju 'ponija'.

- Jako smo povezane. Puno vremena provodimo zajedno. Mi smo uhodani tim. Kad ja učim, ona je mirna i igra se sama, ali kad dođe doba dana da idemo u šetnju, onda je na meni red da ispoštujem njezine želje. I kad se vratimo doma, opet je mirna jer je izmorena. Popodne ju šeće moj dečko sam ili idemo zajedno, ovisno o mojim obavezama. Netko tko ne razumije njen način govora bi rekao da je hiperaktivan pas. Takvi zaključci su posljedica loše komunikacije. Životinje sve mogu reći, samo ih treba znati slušati. Zapravo to i jest poanta njenog Instagram profila, poručiti da je život lijep, zabavan i duhovit ako ga gledamo drugačije nego što ga gledaju ljudi. Ako ga gledamo jednostavnijim očima - zaključuje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'