Obavijesti

Lifestyle

Kulinarski show Iz vrta na stol: Uberi, skuhaj i uživaj

Kulinarski show Iz vrta na stol: Uberi, skuhaj i uživaj
6

Vrijeme je da se i sami uvjerite kako nema ukusnijeg obroka od onog pripremljenog s povrćem koje je nekoliko trenutaka ranije ubrano iz vlastitog vrta.

Nema ukusnijeg obroka od onog pripremljenog s povrćem koje je nekoliko trenutaka ranije ubrano iz vlastitog vrta. Povrće tako zadržava sve vitamine i minerale te se štedi energija potrebna za čuvanje u hladnjaku, a ako se uzgaja ekološki, možete biti sigurni u njegovu kvalitetu, a da pritom ne platite paprenu cijenu. Također, dostupni su vam i sastojci koje je katkad teško pronaći u trgovinama, primjerice majčina dušica s aromom limuna.

Restoran londonskog hotela Savoy tako se uvelike oslanja na svoj začinski vrt u kojem se uzgaja 18 različitih biljaka, a osmišljen je u suradnji s botaničkim stručnjacima.

Zahvaljujući popularnosti urbanih vrtova, takvi obroci postaju sve dostupniji. Svi koji ih žele naučiti pripremati, ali i kušati, moći će to učiniti tijekom kulinarskog showa Garden2Table pod vodstvom nekoliko poznatih chefova.

Prilikom akcije uređenja društvene zone Gradskog vrta u Stenjevcu, zakazane za 10. lipnja, ugledni gastro chefovi otkrit će svoje omiljene recepte za pripremu vrtnih delicija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oni koji se ne uspiju zasititi od povrća moći će kušati i najfinije slavonske suhomesnate proizvode Mesne industrije Ravlić te jela pripremljena sa Šafram začinima.

Naravno, to je samo dio bogatog programa – nastavljaju se vrtlarske radionice Agronomskog fakulteta, a poznati umjetnici sadit će cvijetnjak. Osvojiti možete i poklone partnera projekta. Pevec će korisnicima vrtnih parcela donirati vrtnu kućicu, alat i sadnice povrća. Zagrebačka pivovara priprema vrtnu zabavu uz Žuju, Toyota besplatne vožnje hibridnih vozila, a PBZ pomaže organizaciji kvalitetnih edukativnih programa.

Za prijevoz se brine ekološki prijevoznik Eko taxi koji će osigurati i nekoliko nagradnih vožnji za posjetitelje.

Zahvaljujemo Samoborki čiji stručnjaci će opločiti zajedničke dijelove vrta Stenjevec, tvrtkama Bejo Zaden, Poljovrt i MK Sadnice za donacije presadnica te Agromaisu za darovano sjeme. EM tehnologija Valpovo ponovno će zemljište vrta oplemeniti efektivnim mikroorganizmima koji olakšavaju organski uzgoj, biološku zaštitu i prihranjivanje usjeva.  Hortikultura Araucaria pomoći će nam pripremiti zemljište za potrebe edukativne radionice o sadnji, a MBM darovati ljetnice za cvijetnjak poznatih osoba.

Veselimo se vašem dolasku 10. lipnja! 

Više o projektu Urbani vrtovi potražite u specijalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak