Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Lak za nokte brže će se osušiti uz hladan zrak i ledenu vodu

INSTANT RJEŠENJE Nanesite tanki sloj laka i posušite nokte sušilom na hladni zrak ili ih uronite u vodu s ledom... Bočicu s lakom nikad ne tresite, jer ćete stvoriti zračne mjehuriće...

Foto: Dreamstime
5 komentara

Da bi vam se lak za nokte brže osušio, stavite ga u hladnjak 15-20 minuta prije nego što ga nanesete.

Hladni zrak pomaže laku da se što brže stvrdne i osuši, zato nikako nemojte sušiti nokte vrućim zrakom. Ako se služite sušilom, namjestite ga na hladni zrak. Još jedna metoda je da upotrijebite hladnu vodu.

Ako pravilno upotrijebite ovu tehniku, lak se neće razmazati. Napunite posudicu hladnom vodom i dodajte nekoliko kockica leda kako biste dodatno snizili temperaturu.

Važno je da bude što hladnija. Umočite prste u vodu, držite nekoliko minuta i lak će se brže osušiti. Nakon nanošenja prozirnog baznog laka, odnosno podloge, pričekajte da se osuši prije nego što nanesete lak u boji za nokte.

Neka podloga bude potpuno suha jer će se inače lak sušiti sporije nego inače. Nanosite tanke slojeve laka jer, ako su predebeli i neravnomjerno naneseni, lak će se sporije sušiti.

DALJE OD DJECE I VATRE Prije skidanja laka s noktiju obavezno treba otvoriti prozor

Jedna od najvećih grešaka je i treskanje bočice s lakom. Na taj način zrak ostaje zarobljen unutra, što stvara male zračne džepove, a rezultat toga su mjehurići na vašim noktima. 

Samo u par slučajeva potrebno je promućkati bočicu, kaže ona, a to je:

  • Kada vaš novi lak dugo stoji na polici. 
  • Kad dugo niste koristili taj lak i čini vam se da su se stvorila dva sloja u bočici. 
  • Kad otvorite bočicu i vidite da se boja na četkici malo stvrdnula. 
  • Najbolje bi bilo ne mućkati bočicu uopće, ali ako se ne možete riješiti te navike bit će dovoljno da je samo rolate među šakama, npr. kao što biste rolali plastelin. 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message