Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Lav, tigar i medo: Nerazdvojni od kad su zajedno prošli pakao

Afrički lav Leo je u podrumu dilera boravio u skučenom sanduku s otvorenom ranom na licu, bengalski tigar Shere Khan bio je abnormalno mršav, a crni medvjed Baloo je oko vrata imao davilicu

Foto: Facebook Noa'h Ark
28 komentara

Prema nepisanim zakonima prirode sigurno nije predviđeno da lav, tigar i medvjedi zajedno žive i čine čopor. No, ove su tri životinje zajedno prošle kroz traumatično iskustvo kakvo ne pretrpi puno životinja, a zajedno su odlučili ostati i kad je dobro. 

Objavljuje Noah's Ark Animal Sanctuary: home of the BLTSrijeda, 11. veljače 2015.

Policija je 2001. izvršila pretres u kući jednog dilera droge u Atlanti u Georgiji, SAD. U njegovom su podrumu naišli na nesvakidašnji prizor - tri mladunca različitih vrsta od kojih niti jedna ne pripada podrumu. Afrički lav Leo u podrumu je boravio u skučenom sanduku s otvorenom ranom na licu, bengalski tigar Shere Khan bio je abnormalno mršav i izgladnio, a crni medvjed Baloo je oko vrata imao tako usku željeznu davilicu da mu se urezala u vrat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Noćna mora za tri je divlje životinje napokon završila kad su nedugo nakon policijskog pronalaska udomljeni na Odjelu za prirodne resurse Georgije, odakle su odvedeni u neprofitno sklonište za životinje Noah's Ark u Locust Groveu, gdje i danas žive na 250 hektara velikom imanju. Oni su u svojim kratkim životima prošli previše da bi se ikad mogli adaptirati na život u divljini. 

NIJE GA BILO MJESECIMA Došli su posvojiti mačića pa su pronašli svog izgubljenog psa
Objavljuje Noah's Ark Animal Sanctuary: home of the BLTNedjelja, 14. veljače 2016.

- Kad su tek dovedeni u sklonište, Baloo, Shere Khan i Leo su bili izranjavani i uplašeni. Stiskali su se jedan uz drugog radi utjehe - ispričala je za HuffPost kustosica Allison Hedgecoth.

Objavljuje Noah's Ark Animal Sanctuary: home of the BLTSrijeda, 11. veljače 2015.

Kako je vrijeme odmicalo, a oni rasli, igrali se i mazili, postalo je jasno da će skupa i ostati.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message