Lifestyle

Komentari 17

Liječnici joj rekli da su joj jajnici 'mrtvi', no rodilo se njeno čudo

Liječnici joj rekli da su joj jajnici 'mrtvi', no rodilo se njeno čudo

Gemmi Isaacs (33) iz Londona, doktori su rekli nakon borbe s rakom dojke da su joj jajnici 'mrtvi'. Unatoč tome Gemma je rodila prekrasnog sinčića

Gemmi je rak dojke dijagnosticiran 2018. godine iako nije imala kvržicu ili bilo koje druge uobičajene simptome, a ovo 'čudo' prepisuje veganskoj prehrani za koju tvrdi da joj je pomogla da zatrudni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gemma je bila podvrgnuta radioterapiji i dvostrukoj mastektomiji prije nego što je saznala da ima mutaciju gena BRCA1. To ženama stavlja još veći rizik od raka dojke i jajnika.

Liječnici su Gemmi rekli da su joj jajnici 'mrtvi' i čak je razmišljala o uklanjanju jajnika. 

- Moj ginekolog me skenirao i rekao mi da su mi jajnici mrtvi, što je uistinu bila grozna vijest. Bilo je to najgore što mi je netko rekao dok sam se liječila - rekla je Gemma za Dailystar.

Nakon istraživanja načina kako povećati plodnost, Gemma je postala veganka u srpnju 2019., a veganska prehrana joj je, kako ona kaže, pomogla transformirati njezin reproduktivni sustav.

Četiri mjeseca nakon promjene prehrane, Gemma se sastala sa svojim ginekologom i dobila obećavajuće vijesti.

- Rekao je da je veganstvo nešto čemu se mogu zahvaliti, jer drugih razloga nije bilo da se moji jajnici vrate u život - rekla je Gemma.

Međutim, ginekolog ju je upozorio da se ne nada previše, na što je Gemma odgovorila: 'Samo me gledaj.'

Gemma i njezin suprug Daryll nastavili su pokušavati dobiti dijete, a su u kolovozu dobili njihovo čudo od djeteta kojeg su nazvali Jack Alfie.

Mama dvoje djece nedugo nakon odlučila je ukloniti jajnike kako bi smanjila svaki budući rizik od raka.

- Voljela bih više djece, ali nisam kontrolirala rak dojke, a to mogu kontrolirati uklanjanjem jajnika - rekla je Gemma.

Najčitaniji članci