Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Lijepa kosa poslije 40-e: Prave boje i frizure za svježiji izgled

Lijepa kosa poslije 40-e: Prave boje i frizure za svježiji izgled
4

Ženama u 50-im godinama najbolje pristaju poluduge i mekše frizure koje otvaraju lice, bore na čelu skrivaju šiške, a svijetli pramenovi će u trenu osvježiti lice

VIDEO

Šiške najbolje skrivaju godine i sitne bore na čelu. Najlakši način da provjerite pristaju li vam jest da prebacite nekoliko pramenova kose i njima napravite lažne šiške, savjetuje britanski frizer slavnih, Charles Worthington koji stilizira kosu Sarah Jessice Parker. 

Ženama u 50-ima, 60-ima i 70-ima najbolje pristaju poluduge i mekše frizure. S godinama treba izbjegavati oštre rubove i izabrati mekše jer otvaraju lice. Jednako tako treba izbjegavati korištenje previše proizvoda za njegu jer mogu otežati vlasi i prilijepiti ih uz lice. Najbolje je kosu isfenirati okruglom četkom i odmaknuti je od lica, dodao je. 

Stepenasta frizura za gušću kosu

S kratkom kosom kakvu nosi Judi Dench treba biti jako oprezan. Ako je ošišate prekratko, kosa bi mogla djelovati muževno. Najbolja dužina je od 3,5 do četiri centimetra, a preporučuje se šišati je stepenasto kako bi kosa izgledala gušće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pramenovi za prirodni izgled kose

Boju kose treba prilagoditi i boji puti. Svjetlijoj puti najbolje pristaju plave nijanse, a tamnijoj kestenjasti, smeđi i crni tonovi. Osim toga, ako želite izbjeći "kaciga frizuru", tj. boju kose osvježite nijansu svjetlijim pramenovima.

Ne trebate se odreći duge kose ni u 50-ima

Kosa se s godinama stanjuje i treba novi oblik. Žene u 50-ima ne trebaju se odreći duge kose već je trebaju drugačije šišati. Najbolji izbor su stepenaste frizure koje će stvoriti volumen. Osim frizure, kovrče vam mogu pomoći da kosa izgleda življe, objasnio je Worthington. 

Top savjeti

  • Prije nego li se odlučite za novu frizuru, potražite savjet frizera. Nemojte se bojati eksperimentirati, ali ni slijepo slijediti trendove zato što oni ne pristaju svakome. 
  • Bob frizura laska ženama u godinama, pa je odličan izbor za sve koji žele promjenu. 
  • Lice će izgledati svježe ako kosu posvijetlite nijansu svijetlijim pramenovima od vaše prirodne boje kose. 
  • Prilagodite preparate za njegu frizuri kakvu trenutno imate. S godinama je kosi potrebna drugačija njega.
  • Izaberite meke i lepršave kovrče jer otvaraju lice i čine ga svježim.  
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru