Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Limun je bolji od deterdženta za staklo, posuđe i čiste fuge

Limun je bolji od deterdženta za staklo, posuđe i čiste fuge
1

Sok limuna vraća sjaj metalnom posuđu i alatima, tanjurima i čašama, a uz pomoć maslinova ulja uspješno lašti i drvene površine. Pri tom, eliminira neugodne mirise

VIDEO

Bilo da je riječ o bakrenom, mjedenom ili kromiranom posuđu, poprimit će stari sjaj ako na njega iscijedite malo limunova soka, pustite da odstoji nekoliko minuta pa obrišite suhom krpom. Limun će ukloniti i tvrdokorne masnoće sa štednjaka, sudopera, pa čak i alata. Dovoljno je na polovice voća staviti sol te njima istrljati površine prekrivene prljavštinom i kamencem. 

Osim nečistoća, eliminira i neugodne mirise iz kućanskih aparata. Da biste dezinficirali mikrovalnu pećnicu i uklonili odstajale mirise hrane, narežite limun na vrlo tanke kriške i stavite u posudu s vrućom vodom. Ubacite je u mikrovalnu i “kuhajte” na najvišoj temperaturi oko minute. Nakon toga pećnicu obrišite suhom krpom. 

No limun će biti i izvrsna zamjena za deterdžent za pranje posuđa. Narežite ga na polovice i pospite sodom bikarbonom. Njime jednostavno istrljajte prljave tanjure i čaše. Imate li problema s mrljama na drvenim površinama, uklonit ćete ih smjesom od dviju žlica maslinova ulja i dviju žlica limunova soka. 

Dezinficirajte o izribajte dasku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dasku za rezanje dezinficirat ćete tako da na nju iscijedite sok polovice limuna i pustite ga da odstoji deset minuta. Nakon toga izribajte je limunom. Ova je metoda osobito dobra za drvene daske. 

Boraksom se čiste fuge

Od smjese limuna i boraksa, koji možete kupiti u ljekarnama, napravite smjesu te je nanesite na staru četkicu za zube. Njome tako možete oribati fuge na pločicama te teško dostupna mjesta u kuhinji i kupaonici.

Voda i limun za prozore

Ako želite sredstvo za čišćenje prozora bez štetnih kemikalija, promiješajte četiri žlice limunova soka i dvije litre vode. Limunska kiselina odstranit će prljavštinu, ali i mrlje od vode. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara