Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Makeup se neće baciti ako ga "povežete" s kremama i uljem

Makeup se neće baciti ako ga "povežete" s kremama i uljem
1

Ništa se na baca: Ako pravilno nanosite proizvode za njegu, šminku čuvate na hladnom mjestu te umjesto vate rabite blazinice, kozmetiku ćete potrošit do kraja

VIDEO

Kojim redoslijedom nanosite proizvode za njegu kože, utječe na njihovo djelovanje, pa ih je najbolje nanijeti nakon pranja lica, kažu dermatolozi.

Tako će ih koža najbolje apsorbirati. Lice operite nježnim proizvodom, lagano obrišite, a zatim namažite proizvodom za njegu (losion, krema za akne i sl.). Tek onda stavite hidratantnu ili kremu sa zaštitnim faktorom, a onda se našminkajte. Korištenje više krema istodobno međusobno poništava učinke i može iritirati kožu, pa ne nanosite previše toga.

Kako biste potpuno iskoristili šminku, pazite i na rok trajanja. Čak i kad se šminkate u žurbi, ne ostavljajte šminku izloženu zraku i prašini jer će se brže pokvariti. Osim obveznog zatvaranja šminka će dulje trajati i ako je držite dalje od vlage i topline jer na takvim temperaturama oksidira i brže se kvari. Iako je većina žena drži u kupaonici, hladno i tamno mjesto dalje od tuša i prozora bilo bi bolje.

A uklanjate li šminku ili lak vatom, potrošit ćete više proizvoda. Radije upotrebljavajte blazinice koje upijaju 50 posto manje proizvoda. A kad više ništa ne izlazi iz pudera s pumpicom, ipak ga ne bacajte. Tijelom pumpice sastružite strane bočice i potrajat će još nekoliko dana.

Omiljeni ruž upotrijebite do kraja

Kad mislite da ste potrošili omiljenu nijansu ruža, uzmite štapić za uši ili kist za ruž te njime izvadite ostatke ruža s dna pakiranja. Iako nećete pretjerano uštedjeti, barem ćete maksimalno iskoristiti svaki ruž. Ostatke ruža možete upotrijebiti i za rumenilo.

Maslinovo ulje "oživjet" će olovku za oči

Kako bi vam dulje trajale olovke za oči i usta, čuvajte ih u hladnjaku. A ako vam se olovka za oči osušila, samo umočite vrh u maslinovo ulje ili hidratantnu kremu i ostavite deset minuta da odstoji.

Kistovi se otresaju te peru vodom i gelom

Kako biste očuvali kistove za šminku, nakon korištenja uvijek otresite i uklonite višak šminke s njih. Ne pušite u njih jer ih izlažete bakterijama i slini. Također, redovito ih perite. Smočite ih mlakom vodom, utrljajte gel za umivanje lica i isperite.

Bronzer i krema spajaju se u losion sa shimmerom

Ako vam je bronzer pri kraju ili niste zadovoljni bojom koju ostavlja na licu, pomiješajte ostatke s hidratantnom kremom i dobit ćete lijepi losion sa shimmerom koji možete nanositi na dekolte ili ruke. Tako ćete iskoristiti i kremu i bronzer.

Medicinski alkohol spašava prosuto sjenilo

Ako vam padne omiljeno rumenilo, sjenilo ili puder i prospe se, spasit će ga malo medicinskog alkohola. Skupite razasute dijelove proizvoda, vratite ih u posudu, dodajte nekoliko kapi alkohola, dobro stisnite prah i opet je spreman za korištenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje