Lifestyle

Komentari 0

Mala humanitarka: Već s deset godina ona uveseljava druge

Mala humanitarka: Već s deset godina ona uveseljava druge

Chelsea Phaire ima samo 10 godina, no već je prikupila više od 2.500 setova za likovnu umjetnost koje šalje djeci žrtvama traumatičnih životnih iskustava te siromašnima

Djeca koja žive u domovima za nezbrinute mališane, žrtve masovne pucnjave ili sličnih incidenata dirnula su djevojčicu koja im je odlučila pomoći na svoj način, piše Yahoo.

POGLEDAJTE VIDEO: Lila (7) uživa voziti autiće

Chelseina mama Candace Phaire kaže kako se ona počela raspitivati o humanitarnom radu još prije pet godina, no tek kad je lani u kolovozu napunila 10 godina, ona i suprug zaključili us kako je dovoljno odrasla da preuzme odgovornost za takav rad.

Umjesto da joj za rođendan daruju igračke, Chelsea je od prijatelja i rodbine zatražila da joj kupe bojice, flomastere, plastelin i druge predmete vezane uz likovnu umjetnost. Planirala je napraviti posebnu kutiju s takvim potrepštinama i poslati je djeci koja žive u utočištu za beskućnike u Danburyju u Connecticutu. Već dva tjedna nakon rođendana pripremila je 40 takvih setova koji su sadržavali pastele, bojice i papir.

Vidjevši koliku su radost izazvali svojim darovima, prijatelji i obitelj odlučili su joj darovati još materijala. Mama joj je pomogla organizirati listu želja na Amazonu s proizvodima koji joj trebaju kako bi napravila još setova, a na društvenim mrežama je pokrenula profil kako bi ljudi znali što radi. Nastao je Chelsea's Charity program.

- Chelsea je birala sve stvari koje bi i sama koristila, od pastela do određenog tipa boja. Smatrala je da djeca trebaju imati isti materijal koji je i njoj na raspolaganju, bez obzira na cijenu. Naime, djeci u takvoj situaciji su skupi predmeti nedostupni, pa je Chelsea vidjela način da se uključi - kazala je mama.

Kako su donacije počele pristizati, Chelsea i obitelj su ih dijelili u El Pasu, Texasu i New Jerseyu djeci koja su preživjela masovne pucnjave u svojim sredinama. Dodatno, Chelsea je donirala i udruge veterana, djecu u utočištima za beskućnike, bolnice i udomiteljske obitelji. U 17 država podijelila je više od 2.500 setova.

- Zaista se trudi pomoći djeci s materijalima, a zbog korona virusa smo morali otkazati planirani put u Atlantu, Georgiju i Washington. Zato smo snimili male video filmove u kojima djeci daje upute iz crtanja - dodala je mama.

Iako je lista želja na stranici Chelsea's Charity popunjena, kaže da će tijekom ljeta pripremiti novcu listu te da se raduju donacijama pojedinaca i ustanova koje će se uključiti.

U nedavnom gostovanju na TV-u Chelsea je objasnila kako priprema set te je objasnila kako želi inspirirati drugu djecu da mijenjaju svijet.

- Volim umjetnost jer je to način da svatko otvori vrata nekog drugog svijeta. Možete pobjeći u umjetnost, a ja sam to željela podijeliti s drugima jer bi svatko trebao imati mogućnost tako pobjeći ako želi. Znam koliko je meni umjetnost pomogla kad sam bila jako tužna, pa sam htjela vidjeti može li pomoći i drugima - kazala je Chelsea.

Najčitaniji članci