Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Male stvari koje nas vesele će u izolaciji učiniti puno za psihu

Male stvari koje nas vesele će u izolaciji učiniti puno za psihu
1

Ovo su neki savjeti kako se zabaviti i što sve raditi u karanteni kako bi nam dani što prije prošli, a koje su podijelili urednici, novinari i ostali zaposlenici časopisa O', The Oprah

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Vježbajte u izolaciji uz posebno osmišljene vježbe za obitelj
 

1. Slušajte ploče, to će vas natjerati da ustanete

Dok radi od kuće, Alexandra Mooney, umjetnička direktorica časopisa, počela je slušati ploče umjesto glazbe na računalu.

- Na taj način moram ustajati svakih 20-30 minuta da bih promijenila zapis. To je jednostavno, ali podsjeća me da se moram ustat i prošetati - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Pošaljite pismo 

- Obožavam romantiku stavljanja olovke na papir. Nadam se da kada ovo burno razdoblje završi da će pisma ostati malena, slatka uspomena - rekla je Paula Lee, urednica mode u časopisu.

3. Napravite popis obaveza na papiru

Da bi joj popis zadataka bio zanimljiv, urednica Zoe Donaldson ih zapisuje na ukrasnom papiru, a nakon toga ih izreže u obliku pravokutnika i zalijepi na svoj radni zid. 

- Na popisu napišem svakodnevne radne zadatke, ali i neke druge zadatke kao što je posjetnik za vježbanje, kuhanje i tako dalje - kaže Zoe.

4. Organizirajte virtualnu večeru

- Otkrila sam svoju ljubav prema kuhanju. Za vrijeme karantene razgovaram s prijateljima o receptima i kreativnim načinima kako iskoristiti ono što imamo već doma u svojim ormarima. Često zajedno virtualno kuhamo - kaže još jedna od urednica, Leigh Haber.

Evo zabavne igre za dane kad je cijela obitelj u svoja 4 zida
Evo zabavne igre za dane kad je cijela obitelj u svoja 4 zida

5. Započnite ambiciozni LEGO projekt 

Urednica kulture Elena Nicolau kaže da je slaganje Lego kockica umiruje. 

- Zabavno je sastaviti nešto i gledati kako to raste s vremenom - dodala je.

6. Javite se ljudima s kojima inače često ne razgovarate

- Jedna žena kojoj je oslabljen imunitet, zbog čega spada u rizičniju skupinu za korona virus, mi je poslala poruku u kojoj me pitala kako sam. To me je toliko dirnulo i nadahnulo me da se javim nekim ljudima s kojima inače često ne pričam. Dajte im do znanja da se brinete za njih i bolje ćete se i vi osjećati - rekla je kolumnistica časopisa Samantha Vincenty.

Hank u izolaciji svaki dan ima novi outfit i dobro se zabavlja
Hank u izolaciji svaki dan ima novi outfit i dobro se zabavlja

7. Vježbajte

 - Vježbanje je uvijek dobro došlo. Postavio sam sebi alarm da se mogu uključiti u besplatne satove vježbi koje pratim preko  Instragram profila poput @doyourrumble, @theclass i @orangetheory - rekao je urednik portala Oprah Jonathan Borge.

8. Pridružite se partijima s poznatima

DJ D-Nice na Instagramu organizira svoje plesne zabave uživo, s kojima je privukao i brojne poznate - Oprah, Gayle King, Michelle Obamu i tako dalje. Ako vam je dosadno zapratite DJ D-Nicea na Instagramu i svakodnevno uživajte u njegovim partijima.

9. Bojajte

Ako se ste pod stresom ili vam je dosadno, bojanke za odrasle vam mogu pomoći, savjetuje Stephanie Castillo, menadžerica časopisa. Ako ih nemate možete ih pronaći besplatno na internetu i isprintati. Jedna od takvih internetskih stranica je i stranica Nikaragvanske umjetnice Violete Barcenas, prenosi O,The Oprah Magazine.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 'Vrijeme izolacije ne mora biti produktivno, ne forsirajte se...'

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru