Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Male tajne frak suknji i haljina: Prave cipele čine veliku razliku

Male tajne frak suknji i haljina: Prave cipele čine veliku razliku
18

Ukoliko je prednji dio vrlo kratak, tj. iznad koljena, a stražnji jako dug tada se moraju nositi s vrlo visokim potpeticama, a ukoliko su to čizme najviše do pola lista

VIDEO

Zavodljive i duge sa stražnje strane, a otvorene i kratke s prednje strane, frak suknje i haljine unijele su pravo osvježenje na modnu scenu. Obožavaju ih i modni dizajneri i djevojke jer su istovremeno vrlo ležerne, ali i elegantne te se mogu kombinirati i za večer i za dan.

Na modnim su pistama već nekoliko sezona, pa je tako Oscar de la Renta predimenzionirane balske suknje skratio s prednje strane, da do izražaja dođu i sandale. Jason Wu ublažio je taj prijelaz laganim i prozračnim materijalima, dok se poznata dizajnerica Vera Wang odlučila za mini prednji dio i ekstra dugi stražnji dio suknje. Modna kuća Marchesa poznata po svojim raskošnim haljinama za crveni tepih ove sezone predlaže frak haljine, a Donna Karan prozračne cvjetne haljine, idealne za dnevni look. 

Prava kombinacija cipela i majica

  • Ako nosite frak suknju koja seže ispod koljena kombinirajte ih s visokim potpeticama, ali ne višim od pet do sedam centimetara. No to nije slučaj i s frak haljinama. 
  • Ukoliko je prednji dio iznad koljena, a duži dio dosta dug trebat će vam što više potpetice, bilo štikle ili čizme. U tom slučaju, čizme smiju biti samo do pola lista. U ravnim cipelama ove haljine ne izgledaju dobro, osim ako to nisu gležnjače maksimalno do sredine lista.
  • U slučaju da je suknja iznad koljena, možete je nositi s balerinkama, ravnim sandalama ili gležnjačama. Također, dobro će izgledati i čizme na petu ali do pola lista. Suknje je lakše kombinirati s obućom jer veliki dio dobrog outfita čini prava majica.
  • Frak suknje u neutralnim i jarkim bojama te printevima najbolje pristaju uz neutralne nijanse majica i prozračne materijale. 
  • Prilikom odabira pripazite da suknja ili haljina ne završavaju na najdebljem dijelu listova jer će vas to vizualno proširiti. Da bi vaša tjelesna figura izgledala proporcionalno, stražnji dio frak suknje trebao bi pokrivati listove, ali ne i gležnjeve. 
  • Plisirane suknje i haljine te one s naborima izgledaju najljepše, no mana im je teže kombiniranje. Tada boja cipela ili gležnjača mora biti usklađena s bojom haljine, pa će npr. uz pastelne nijanse haljine više odgovarati bež nijanse gležnjača. Pravilo je nježno na nježno, jarko na jarko (npr. modro-plava na crne štikle).
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'