Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Male tajne laganih ljetnih torti od voća, parfea i čokolade

Male tajne laganih ljetnih torti od voća, parfea i čokolade
4

Kremama za cheesecake od jagoda, malina ili borovnica pristaje biskvit s makom ili zobenim pahuljicama, a voćne parfe pripremite u zamrzivaču i uživajte u sladoledu

VIDEO

Šećer u kolačima može se zamijeniti i zdravijom stevijom, agavinim ili javorovim sirupom, medom ili umjetnim sladilima, savjetuje Martina Bračić iz Torte i to koji su bili jedan od izlagača na festivalu slastica. Slatki ražnjići s voćem, kremasti zalogaji u žlici ili dražesnim čašicama, božanstvene torte i rapsodije voća u najfinijim kolačima mamili su posjetitelje Slatkih gušta na zagrebačkom Zrinjevcu.

- Torte s voćem su jednostavne i svi ih mogu napraviti. Na biskvit stavite laganu kremu ili omiljeni puding pa posložite voće. Ne morate rabiti ni želatinu, ali onda torta ne može stajati dulje od jednog dana - objašnjava Marin Dumančić iz slastičarnice M&M.

Maline, borovnice, ribizl, trešnje i jagode samo su neki od sastojaka koji mogu poslužiti kao inspiracija za nadijevanje laganih slastica. 

- Borovnice idu odlično s kremom od limuna, a čokolada s bilo kojim voćem, a ako volite malo drukčiju teksturu, dodajte, npr., komadiće badema za hrskavost - preporučuje Ksenija Čalopek iz slastičarnice Le Kolač. 

Posljednjih godina pravi je hit kremasti kolač od sira. Kako bi cheesecake bio poseban, možete se poigrati i sa sočnim biskvitom.

- Uz kreme od sira ili jogurta napravite malo drukčiji biskvit pa dodajte, primjerice, mak ili zobene pahuljice. Rustikalna podloga savršeno se slaže sa laganim kremama - savjetuje Ksenija. Volite li sladoled, iskušajte i zaleđeni parfe.

- Parfe kreme u kombinaciji sa svježim sezonskim voćem odlične su zamrznute. Iskoristite ih za pripremu ledenih torti, kolača i drugih deserata - savjetuje Marin.

Mascarpone s jagodama

Sastojci: 600 g mascarponea, 2 dl slatkog vrhnja, šećer ili med te ekstrakt vanilije ili limuna

Priprema: Dobro izmiksajte mascarpone sa slatkim vrhnjem dok smjesa ne postane kremasta. U nju dodajte šećera ili meda prema želji. Još jedanput dobro promiješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte ekstrakt vanilije ili limuna. Poslužite kremu u šalici i dodajte narezane jagode. 

Torta lemon

Sastojci: 8 jaja, 10 dag šećera, 10 dag brašna, limunova kora, vanilija; Ganache: 250 ml slatkog vrhnja, 150 g bijele čokolade; krema od limuna: 0,5 l mlijeka, 6 žumanjaka, sok 2 limuna, 50 g gustina, 100 g brašna, 200 g šećera, 250 g maslaca; mjerica svježe narezanih jagoda (dio narezati, dio izmiksati), listići badema

Priprema: Umutite bjelanjke sa šećerom. Dodajte limunovu koru, žumanjke, brašno i vaniliju. Pecite na 160°C deset minuta. Za ganache izmrvite bijelu čokoladu i zakuhajte vrhnje. Prelijte ga preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta i izmiješajte. Pustite da se ohladi. Skuhajte kremu od mlijeka, šest žumanjaka, brašna, šećera i gustina. Kad se ohladi, izmiksajte s maslacem i limunovim sokom. Slažite biskvit pa kremu s narezanim jagodama, poklopite biskvitom, prelijte izmiksanim ganacheom, dodajte jagode pa kremu. Kad se torta stisne, prelijte je ganacheom i pireom od jagoda. Ukrasite bademima.

Samo blago 

Biskvit od izmrvljenih keksa za tortu od sira nema potrebe snažno gurati u kalup niti dodavati previše maslaca. Dovoljno ga je lagano utisnuti u kalup.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje