Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Male zimske beauty tajne: Ulje čuva kosu, a puder izgled kože

Male zimske beauty tajne: Ulje čuva kosu, a puder izgled kože
1

Regeneratori na bazi maslinovog i bademovog ulja riješit će problem naelektrizirane kose, a kombinacija žućkastih nijansa pudera sakrit će crvenilo i guljenje kože

VIDEO

Tuširanje prevrućom vodom nije dobro za kožu zato što skida prirodna ulja i uzrokuje dehidraciju. Umjesto toga tuširajte se toplom vodom. Hidratiziranje je najdjelotvornije ako zadržite vodu u vanjskim slojevima kože, što ćete napraviti ako se odmah poslije tuširanja namažete kremom. Osim toga, krema zimi treba biti bogatija hidratantnim sastojcima nego ljeti, ali izbjegavajte ulja zato što će začepiti pore. 

Kako makeupom sakriti kožu koja se guli

Ako vam se koža guli, osobito na nosu, napravite piling prije nego nanesete makeup. U suprotnom će se vidjeti grudice od pudera. Najprije nanesite jedan sloj tekućeg pudera, a potom na kritične točke gdje se koža guli nanesite tekući puder u žućkastim tonovima koji će neutralizirati crvenilo. Zatim stavite puder u prahu kako bi makeup trajao duže, savjetuje vizažistica Danielle Vincent. 

Maslinovim uljem protiv naelektrizirane kose

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hladno vrijeme i niske temperature isušuju kosu te uzrokuju statički elektricitet. Osobito je opasno grijanje zbog kojeg se kosa lijepi za odjeću ili leti na sve strane. 

Preparati za kosu trebaju biti nježni kako ne bi isprali sva prirodna ulja s vlasišta. Želite li spriječiti statički elektricitet, koristite regenerator koji se ne ispire, a najbolji su oni s dodatkom proteina, kao što su bademovo i maslinovo ulje, jer kosi vraćaju vlagu.

Njega kožice oko noktiju

Nemojte zaboraviti ni na kožicu oko noktiju, zato što se koža kao i kosa isušuje tijekom hladnijih mjeseci. Nakon tuširanja ili pranja ruku kožicu oko noktiju gurajte prema korijenu nokta i obavezno nahranite hidratantnom kremom kako biste spriječili gubitak vlage, a samim time i pucanje. 

Ako želite da vaš lak traje nekoliko dana dulje, najprije palcem odmaknite kožu od nokta i nalakirajte dio uz rub. Pustite da se lak osuši i potom nanesite novi sloj na cijelu površinu nokta koji će se spojiti s prethodnim. Tako ćete spriječiti guljenje laka na bočnim stranama noktiju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru