Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Mali, ali važni: Trikovi dr. Oza brišu pet godina s vašeg lica

Mali, ali važni: Trikovi dr. Oza brišu pet godina s vašeg lica
1

Ulje pšeničnih klica, bobičasto voće, krema s retinolom i preparati za umivanje s AHA kiselinama te šiške i šampon za suho pranje vaši su antiage saveznici, kaže Oz

VIDEO

Dr. Mehmet Oz i njegova suradnica Liz Vaccariello, glavna urednica Reader’s Digesta, proučili su sva znanstveno utemeljena rješenja za niz simptoma starenja i iznjedrili sedam navika koje trebate uvesti u svakodnevicu za učinak pomlađivanja i bez trošenja mnogo novca. 

Ulje dobiveno od pšeničnih klica najveći je prirodni izvor vitamina E. Istraživanja su pokazala da pomaže u zaštiti staničnih membrana od oštećenja i pomaže obnoviti starenjem već zahvaćene mozak, kožu i oči. Dodajte dvije žličice ulja salatnom preljevu ili ih poprskajte po žitaricama ili povrću, samo ga nemojte kuhati jer tad gubi hranjive tvari.

Antioksidans nađen u bobičastom voću pomaže protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje stanica, a može potaknuti stvaranje kolagena  koji čini da koža izgleda mlađe. Dodajte stoga pola šalice odabranih bobica – borovnice, maline, kupine, aronija, jagode ili ribiz – doručku i uživajte u okusu koji godi i vašim stanicama, kaže dr. Oz.

Iako je to redoviti korak pri nanošenju šminke, Oz savjetuje da prestanete koristiti podlogu za šminku. Podloge mogu biti izrazito nezgodne jer isušuju kožu pa ona izgleda naborano i bezbojno. Zbog svoje gustoće ulazi u pore i bore te ih čini vidljivijima. Žene suhe kože trebaju koristiti tonirane hidratantne kreme umjesto podloge, a one s masnijom puti CC kreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Fotolia

Oba su ta preparata stvorena za prekrivanje, korekciju neujednačene boje puti i sjaj koji će prekriti sitne bore. Retinol pak potiče kožu da proizvodi kolagen i ubrzava izmjenu tvari, što stvara čvršću i manje naboranu kožu. Koristite kremu tri puta na tjedan i strpite se nekoliko tjedana da vidite rezultate. Alfa-hidroksilne kiseline (AHA) su nježne i pomažu otopiti i ukloniti ostatke mrtvih stanica te skidaju površinski sloj kože kako bi ona bila glatka i blistava.

Koristite AHA preparat za uklanjanje šminke dva do ti puta na tjedan jer ako biste to ponavljali svako jutro, mogli biste ukloniti previše masnoće iz kože i dovesti do sušenja. Lijepa je sjajna i zdrava kosa također jedan od simbola mladosti, pa ni kosu ne smijete zaboraviti želite li usporiti starenje.

Našoj kosi, koja također stari, napominje dr. Oz, pomaže da je ne peremo svaki dan jer je pranje isušuje i oštećuje. Koristite suhi šampon drugi i treći dan nakon pranja i dat će vam volumen i dojam svježe oprane kose. Budući da frizura oduzima neželjene godine, pokušajte sa šiškama jer su mladenačke i ističu oči i obraze.

Osim toga već i tanke šiške prikrit će nabore na čelu i preusmjeriti pogled na ljepotu vaših očiju. Također, savjetuju stručnjaci, mekani uvojci koji uokviruju lice mnogo su bolji od strogih ravnih linija koje ističu nepravilnosti na licu. Tako se može, savjetuju stručnjaci, “oduzeti” pet do deset godina.

  • Suha koža Navečer operite lice sredstvom koje sadrži ceramide; oni će potaknuti stvaranje prirodnih zaštitnih ulja. Potražite i kreme koje sadrže ceramide, glicerin ili hijaluronsku kiselinu. Koristite kremu dva puta na dan. Kad se tuširate, osvježite cijelo tijelo uljem od grožđanih koštica. Učinite to pod tušem, dok je koža još mokra. Utrljajte ga žlicu na lice i tijelo. Ovo ulje ima antioksidanse koji pomažu smanjiti tanke linije i bore na suhoj koži.
  • Miješana koža Ujutro isperite lice samo toplom vodom. Navečer  odaberite za pranje preparat  s gliceridom jer će očistiti i  hidratizirati kožu, a neće je dodatno mastiti. Uvedite rutinu: Baza neka bude nekoliko kapi suncokretova ulja koju ćete stavljati dva puta na dan, jednom na večer i jednom tijekom dana. Suncokretovo ulje ne začepljuje pore i omogućuje da masniji dijelovi kože dišu. Potom suhe dijelove lica namažite kremom s gliceridom dva puta na dan. 
  • Masna koža Ujutro masnu kožu operite toplom vodom, bez sapuna ili sredstva za čišćenje. Navečer koristite blagi gel za čišćenje na bazi vode i hidratantnu kremu čija je tekstura tekuća, ne gusta. Izbjegavajte tvrdi piling ili natrij lauril sulfat. Hidratantnu kremu nanosite samo za noć. Jednom na tjedan napravite masku od tri smrvljena aspirina sa žlicom jogurta i žlicom meda. Med i jogurt vlaže, a aspirin može smiriti masnu kožu, crvenilo, akne i upalu. 

Hidratizirajte kožu iznutra: Pijte vodu i kuhajte domaće ili s tržnice

Započinjanje dana čašom vode važan je dio rutine protiv starenja. Voda pomaže tijelu da funkcionira optimalno, a pomaže i u gubljenju kilograma. Pijte dovoljno i tijekom dana. A ono što ćete jesti neka bude s tržnice i iz vrta, a ne industrijski prerađena hrana koja je bogata šećerima i mastima. Pročistite organizam zdravim namirnicama poput kelja, borovnica i lososa.

Sol zamijenite češnjakom ili pak kurkumom

Previše soli u prehrani može dovesti do visokog krvnog tlaka, problema u radu bubrega i rizika za razvoj bolesti srca i srčani udar. Zamijenite sol začinima poput češnjaka i kurkume ili začinskim travama poput majčine dušice, timijana ili bosiljka. Možete čak dodati limuna umjesto soli da se dobije kiselkasti okus i bez natrija.

Lagano vježbanje je sasvim dovoljno

Vježbanje je važno da bi srce dobro radilo, krvotok se ubrzao, a mišići se aktivirali. To usporava starenje i sprečava bolesti srca i krvnih žila. Ali ne morate biti u teretani satima da biste usporili starenje. Lagano vježbajte, izlazite u dulje šetnje, na lagano trčanje ili brzo hodanje i osjetit ćete da vam je tijelo jače. I dok vježbate vani zaštitite se kremom i sunčanim naočalama jer koža i oči su osjetljive na UV zrake.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi