Lifestyle

Komentari 0

Mali dizajner bira boju, a tata pazi da se ne zaigra previše

Mali dizajner bira boju, a tata pazi da se ne zaigra previše

Uz biranje boje, policu nadohvat ruci i sjedenje na vreći, dijete će uživati u sobi te je držati urednom čak i bez podsjećanja roditelja, a prostor će izgledati skladno

Bira li dijete boju za zidove svoje sobe, u njoj će rado boraviti, ali je i češće pospremati. Na vama je samo da pripazite da se ne zaigra - soba će ljepše izgledati ako prevladava jedan ton. Također, neka stanar bira boju, a vi nijansu. Prejarke boje nerijetko brzo dosade, pa je bolje obojiti zidove u nježniju zelenu, crvenu ili plavu, a živost dodati zavjesama, presvlakama ili namještajem intenzivnijih boja.

Ionako će brzo prerasti pokućstvo, ali i ukus. Upravo zbog promjena želja malog dizajnera interijera, sve ukrase na zid najbolje je pričvrstiti ljepilom u jastučićima ili traki. Nakon što mu dosadi plakat ili slika, lako se skine bez kitanja rupa ili novog bojenja. 

Vješalice za uredne 

Postavite vješalice tako da ih djeca mogu lako dosegnuti. Tako će se naučiti redu i više neće ostavljati stvari po podu ili krevetu.

Vreće razveseljavaju 

Djecu će oduševiti vreće za sjedenje koje se danas proizvode u raznim oblicima. Vrlo su praktične i sobi daju živost.

Pravi raspored polica

Na visokim policama uza zid može se pospremiti puno stvari, no pripazite na to da one koje djeca često rabe budu na nižima.

Bolje ploča nego zid 

Na školskoj ploči djeca mogu zapisati tjedni raspored izvannastavnih aktivnosti, crtati ili rješavati matematičke zadatke. Odlična je alternativa za mlađu djecu koja rado šaraju po zidovima.

Kutija ispod kreveta

Prostor ispod kreveta također se može dobro iskoristiti za pospremanje igračaka, bilježnica i školskih radova. Sve to djeca mogu stavljati u kartonsku kutiju i gurnuti pod krevet.

Stišava i ukrašava

Plutena ploča izvrstan je odabir za djecu koja vole glasnije slušati glazbu jer prigušuje zvukove. Osim toga, vrlo je praktična za stavljanje crteža, razglednica, obiteljskih fotografija...

Naljepnice za ladice 

Djeca mogu sudjelovati u organiziranju stvari u sobi tako da izrade šarene naljepnice za ladice i kutije. Neka uz vašu pomoć odluče gdje će što držati i poslije s lakoćom pronalaziti.

Najčitaniji članci