Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Mali raj u srcu Istre: Ujedinili su staro i novo u 300 kvadrata

Mali raj u srcu Istre: Ujedinili su staro i novo u 300 kvadrata
1

Moderna vila Ortensija u srcu Istre dobila je ime po omiljenom cvijeću vlasnice Paole Legovich Hrobat - hortenzijama. Okućnica ima 600 kvadrata, a grijani bazen može se koristiti i zimi

VIDEO

Čiste linije, moderan stil uređenja, udobnost i mnogo prirodne svjetlosti u interijeru oduševili bi svakog ljubitelja suvremenog načina življenja koji uđe u Villu Ortensiju u Bužiniji nadomak istarskog Novigrada. 

U bazenu se kupaju i zimi

Vlasnica vile, novigradska poduzetnica Paola Legovich Hrobat, u kuću se sa suprugom uselila prije dvije godine. Kupili su je namještenu, iznijeli ono što im se ne sviđa i prostor ispunili stvarima po svojem ukusu. Prostor od 180 kvadrata u prizemlju je velikim staklenim vratima odijeljen od lijepo uređenog vrta i grijanog bazena površine 24 kvadrata koji se može koristiti i zimi, a s terase na katu, idealne za uživanciju uz čašu vina i zalazak sunca, puca pogled na more.

U donjoj etaži kuće je veliki dnevni boravak spojen s blagovaonicom i kuhinjom, dok su na katu tri spavaće sobe i dvije kupaonice.

- Kad dođe sezona, suprug i ja otiđemo živjeti u stan u centru Novigrada, a Villu Ortensiju iznajmljujemo turistima. Uređivali smo je s mnogo pažnje i osobito nam je drago što smo ovdje okruženi prirodom, maslinicima, voćnjacima, vinogradima... Volimo moderan stil, ali su nam iznimno bitni i starinski detalji - govori Paola Legovich Hrobat pokazujući, primjerice, vunene tepihe koje je naslijedila od svoje none, dok jednu od spavaćih soba krasi i stari stolac kao oprečnost svemu ostalom modernom u njoj. Vlasnica obožava nonin vuneni tepih pa ga je smjestila u središte vile.

Tamni podovi u kući u kontrastu su s bijelim i svijetlosivim zidovima. Neutralnost ovih nijansi daje mogućnost da se u interijer ubaci poneki detalj življe boje. Dojam blagovaonice podiže dizajnerski stol s Calligarijevim potpisom, a Paola kaže da je riječ o najnovijoj tehnologiji jer je površina stola napravljena od kombinacije keramike na staklu. Tehnološka dostignuća vidljiva su i u kuhinji rađenoj po mjeri, s obzirom na to da je u nju stavljena indukcijska ploča za kuhanje koja napu ima ugrađenu u sebi. Ovaj novitet može se kupiti za otprilike 13.000 kuna.

Koliko pažnje Paola daje i detaljima u kući koji nisu vidljivi na prvu, dokazuje, među ostalim, i predivan komplet čaša od ručno rađenog murano stakla. U oči upada i fantastična lampa od starog željeza iznad vanjskog dijela kuhinjske površine koji služi i kao šank. Lampa je ručno rađeno djelo iz linije Corten, dizajnera Stefana Ganta. Iako jednostavnih linija, uočljiv komad namještaja je i stolić u kutu dnevnog boravka koji potpisuje dizajner Carlo Scarpa i osmislio ga je još prije 35 godina za poznatog talijanskog proizvođača namještaja Alessi.

Udobnost i opušteno življenje zajednički je nazivnik pod kojeg bi se moglo staviti sve u Villi Ortensija, pa je u tu svrhu napravljen i sistem grijanja toplinskom pumpom, što znači da je u kući ugodno i zimi. 

Kuća je dobila ime po hortenzijama koje Paola uzgaja u vrtu

Stol na terasi ručno je izrađen

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...