Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mali trikovi za rezanje i bržu pripremu namirnica

Mali trikovi za rezanje i bržu pripremu namirnica
1

Dodavanje mlijeka ublažava okus majoneze u sendviču, a stari kruh ako se kratko zagrije u mikrovalnoj pećnici sa šalicom vode postaje svjež

VIDEO

Kao što je sarma uvijek ukusnija dan nakon kuhanja, tako i umaci poput bolonjezea te pesta, bolje prijaju “odleže” li u hladnjaku preko noći. Isparavanjem tekućine intenzivira se okus umaka na bazi rajčice, a aroma začina postaje “jača”. Ako ste ga kuhali u novoj tavi, ustajalog mirisa riješit ćete se zagrijete li u njoj manju količinu ulja, koje potom izlijte. Miris ćete ukloniti prepržite li ljusku kokosa. Dodajete li umaku parmezan, pustite da se sir “oznoji” na sobnoj temperaturi jer gubitkom masnoće aroma postaje intenzivnija. Želite li danas preskočiti kuhanje, a niste stigli do trgovine po svježi kruh, ugrijte stari u mikrovalnoj sa šalicom vode jer će ga vlaga omekšati. Pripremate li sendvič s pršutom ili “zimskom” salamom, okus majoneze ublažite dodavanjem žličice mlijeka ili vrhnja za kuhanje. Isti učinak postići ćete dodavanjem umaka od rajčice, senfa ili sitno rezane mrkve te celera. Tvrdo kuhano jaje sendvič će pretvoriti u deliciju, a da se ne bi raspalo, nož kojim ćete rezati jaje prethodno namočite u toploj vodi.

>>>Meka rajčica idealna je za testiranje oštrine noža. Narežete li je bez pritiska, a rajčica se pritom ne zgnječi, nož je oštar. Jako oštri noževi prerezat će plastičnu vrećicu u trenu, i bez pritiska rukom. Isto vrijedi i za veću glavicu luka. Što vam prije oči zasuze, nož je oštriji.

>>>Dodate li bjelanjak marinadi za piletinu, kožica će pri pečenju ostati glatka. Tijekom rezanja tvrdokuhanih jaja nožem zarežite najprije sredinu, a zatim jaje režite prema kraju. Tako ćete ih narezati ravnomjernije i bez pucanja.

>>>Češnjak i luk, ali i korjenasto povrće narezat ćete brže i jednostavnije ako ga najprije zarežete po vrhu, a zatim bočno. Luk pritom režite do kraja kako bi ostao u “jednom komadu” do bočnog reza. Zatim ga iskosajte držeći oštricu noža ukoso i pomičući samo ručku.

>>>Nekoliko čili papričica u posudi u kojoj držite rižu spriječit će nepoželjne “goste” poput moljaca,
ali i lijepljenje tijekom kuhanja

>>>Pranje svježih gljiva moglo bi uništiti njihov okus jer upijaju suvišnu vlagu, stoga ih očistite kuharskim kistom ili nečistoću ostružite gulilicom

>>>Jabuke ubrzavaju proces zrenja stoga ih držite podalje od krumpira jer eten koji ispuštaju može izazvati truljenje i klijanje krumpira

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam