Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Mama na Instagramu pokazala kako voljeti tijelo nakon poroda

U njezinu umu, mršavost se izjednačila sa srećom. I s vremenom je gubila na težini, ali ta sreća nikako nije stizala. Nikad nije bilo dovoljno dobro da se opusti i uživa u tome. A onda je ostala trudna

VIDEO

Influencerica Meghan Boggs provodila je jutro radeći ono što je mislila da će joj pomoći da napokon zavoli svoje tijelo: vagala se i opsjedala brojem koji joj je vaga pokazivala. 

Bila je uvjerena da kad postigne određenu težinu  da će napokon imati samopouzdanja koje joj je potrebno da postane majka. Ali to samopouzdanje nije došlo - sve dok zapravo nije postala majka.

- Svako sam se jutro vagala. Uvijek bih prvo otišla na toalet, a potom bih stala na vagu da provjerim kakvo je stanje - napisala je Meghan u nedavnoj objavi na Instagramu uz fotografiju postporođajnih strija na trbuhu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I used to weigh myself every morning. I would always make sure to go to the bathroom first. There would be a rush of anxiety as the scale blinked while I stared down in anticipation. It was the moment that would depict how I approached my day. Would I be positive and embrace the day happily because the number was a whole .1 lower than yesterday morning? Or would I angrily start brushing my teeth and threaten myself to only eat a salad for today because the number was a whole .1 higher than yesterday? This was how I lived. It was destroying me. And I was completely convinced that this was the only way to be happy. This was the only way I would get to where I was supposed to be in order to become a mother. I repeated to myself that the only way to be happy was to be skinny. So I lost weight. And it never felt like it was enough. I worked out only to lose weight, rather than the way I do now where I focus more on how it makes me feel. But then I had Maci. For the first time, I felt thankful for my body. There was a moment after she was born that I stood in the hospital bathroom just before I took my first postpartum shower. I was only in my robe as I stared into the mirror. I almost remember it in slow motion because I had avoided a mirror for years, even throughout most of my pregnancy. Locking eyes with myself, I tugged the string and the robe separated a few inches. I froze for a few seconds before I let the robe fall down to the ground. And there I was. I saw me for what felt like the very first time, but after another few seconds, I closed my eyes. I turned around and walked towards the shower. This moment was just the beginning of my self-love journey. It doesn’t happen quickly. But it never would have happened had I not tried. 💗 #this_is_postpartum

Objavu dijeli Meg Boggs (@meg.boggs)

- Kad bih stala na vagu osjetila bih nalet adrenalina dok je kazaljka nemirno tražila pravi broj. Bio je to trenutak koji će pokazati kako ću pristupiti novom danu. Ako je broj koji je pokazala kazaljka manji nego jučer, onda bih bila pozitivna i dobro raspoložena, ali ako bi kazaljka pokazala više nego dan ranije onda bih bila ljuta i prijetila samoj sebi da danas jedem samo salatu - objasnila je. 

U objavi objašnjava da ju je to uništavalo jer je bila uvjerena da je to jedini način da bude sretna. Piše da za nju nije postojao drugi način da postigne dovoljno samopouzdanja da postane majka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Meg Boggs (@meg.boggs)

U njezinu umu, mršavost se izjednačila sa srećom. I s vremenom je gubila na težini, ali ta sreća nikako nije stizala. Nikad nije bilo dovoljno dobro da se opusti i uživa u tome. Bez obzira na to koliko je bio mali broj na vagi, uvijek je osjećala da bi trebao biti još manji. 

Onda je jedna stvar promijenila njezin cijeli svijet. Ostala je trudna i devet mjeseci kasnije rodila je kćer Macy. 

- Prvi put u životu sam se osjećala zahvalno na svojem tijelu - napisala je. 

Meghan se sjeća trenutka u kupaonici u bolnici, neposredno prije nego što je otišla na postporođajno tuširanje. Stajala je ispred ogledala u ogrtaču, skinula ga je i prvi put dobro pogledala svoje tijelo. 

Njegove savjete prate milijuni: On diktira što je IN, a što OUT
Njegove savjete prate milijuni: On diktira što je IN, a što OUT

- Činilo mi se kao da prvi put stvarno vidim sebe, ali nakon par sekundi sam zatvorila oči. Taj trenutak je bio prvi korak na putovanju na kojem sam naučila voljeti samu sebe. To se ne događa brzo. Ali nikad se ne bi dogodilo da nisam ni krenula na njega - napisala je Meghan.

Meghan danas uredno fotografira svoje tijelo i objavljuje fotografije na Instagramu kako bi svim novim mamama pokazala da nisu same. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#this_is_postpartum - 52 weeks. I came home from the hospital with a newborn exactly one year ago today. I was swollen and everything felt out of place. I thought my body would never be the same again. I feared that all the work I had put into becoming strong and healthy had officially disappeared forever. I walked slowly and couldn’t even think about exercising. It seemed impossible. But four weeks later, I just tried. Attempted to move my body however it could move. Another month later, I kept trying. Moved my feet fast enough to consider it a jog. Lifted a light dumbbell the best I could. Two months later, I packed some weight on my shoulders and squatted down. I grabbed the heavier set of dumbbells anytime I could. By the summer, I was adding more and more weight to the bar. Passing personal records from my “skinniest” days pre-pregnancy. I was changing, but the mirror wasn’t. What I saw in my reflection wasn’t looking any different than the day I looked at myself in the hospital bathroom mirror for the first time. My stomach still hung down low and frustrated me. I had the choice to give up and cave into self-hate. Or to add more weight to the bar, get up off my knees when I do push-ups and enjoy how it felt when I beat my own records. So I added the weight and got off my knees. I showed up proudly, threw my gloves away, dusted chalk all over my hands, got dirty and crushed my records. Because I’m strong and capable no matter what my body looks like. Because it makes me feel SO GOOD. I am stronger right now in this moment than I have ever been in my entire life. And that right there is more than enough for me to celebrate. Stomach flab, muscles and all. 🌿

Objavu dijeli Meg Boggs (@meg.boggs)

U gornjoj objavi Meghan objašnjava da je prošlo točno godinu dana otkad se vratila doma iz bolnice i kako je bila uvjerena da njezino tijelo više nikad neće biti isto.

- Polako sam hodala i nisam mogla ni pomisliti na vježbanje. Izgledalo je nemoguće - napisala je.

Ali četiri tjedna kasnije je počela polako baviti se svojim tijelom. Mjesec dana kasnije sve više i više se kretala i bavila sama sobom.

- Mijenjala sam se, ali ogledalo je pokazivalo isti odraz. Ono što sam vidjela nije izgledalo drugačije od onog što sam vidjela prvog dana u ogledalu u bolnici. Trbuh mi je i dalje visio i frustrirao me - objasnila je.

'Ne dugujete svijetu grudi koje savršeno stoje, ni ravan trbuh'
'Ne dugujete svijetu grudi koje savršeno stoje, ni ravan trbuh'

Ali tu se dogodila velika prekretnica. Imala je dvije mogućnosti: odustati i nastaviti sumnjati u samu sebe ili prihvatiti svoje tijelo. Skupila je svu snagu koju je imala i nastavila raditi na svojim ciljevima, i svakako joj je drago što je to učinila.

- Danas, u ovom trenutku, sam jača nego ikad prije. I to je više nego dovoljno da slavim svaki dan - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje