Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Marijana Mikulić: Veselimo se jako jer nakon sina stiže curica

Marijana Mikulić: Veselimo se jako jer nakon sina stiže curica
4

Glumica Marijana Mikulić (31) uživa u drugoj trudnoći: Ova mi je godina bila puna poslovnih obveza, dosta sam snimala tako da će mi rodiljski doći poput predaha...

VIDEO

Kad su je ugledale uz bok zvijezdama turske sapunice “1001 noć“, Halitu Ergencu i Berguzar Korel, koji su zaludjeli naše gledatelje prije koju godinu, a s kojima je reklamirala lanac naših prodavaonica, te nedavno u spotu s vječitim mladićem naše glazbene scene, Borisom Novkovićem, sigurno su mnoge žene pozavidjele glumici Marijani Mikulić (31). 

A njezin njegovan izgled, bujna gusta kosa i tamne oči, podjednako privlače i muške i ženske poglede gdje god se pojavila. No ono što bi ih učinilo još zavidnijima, kad bi to mogle osjetiti, jest zadovoljstvo životom kojim zrači ta glumica, koja je većini naših gledatelja postala poznata ulogama u sapunicama “Ponos Ratkajevih“, “Obični ljudi“ i “Zakon ljubavi“. Glumica, uz rad na predstavama matičnog joj kazališta Trešnja, upravo završava i snimanje šeste sezone popularne televizijske humoristične serije “Stipe u gostima“. 

- Radi se, ali ovisi kako u kojem razdoblju. Sada se nanizao spot s Borisom Novkovićem, suradnja s Dentalnim centrom Mostarac, predstava ‘Cvrčak i mrav’ u Trešnji i snimanje ‘Stipe u gostima’, ali to je sada to. Još ću igrati u predstavama u Trešnji, a onda slijedi mali predah - govori Marijana  i rukom se pogladi po trudničkom trbuščiću koji sad već očito svima najavljuje da će joj se obitelj proširiti. Vijest je nedavno podijelila s prijateljima i znancima preko Facebooka i gotovo odmah dobila desetke čestitki znanih i neznanih. Kako je njezin četverogodišnji sin Ivan dosad imao mamu i tatu samo za sebe, pitamo kako prihvaća najavu promjena u obitelji.

- Ivan nije dosad nikad bio zanemaren da bi bio željan naše pažnje ili da bismo mu mi falili. Uvijek nas je imao. I zapravo je baš on najviše ispitivao kad će i on više dobiti brata ili sestru jer ih već imaju i njegovi prijatelji i rođaci. Svaki se dan priprema za bebu. Tako da će sada napokon dobiti što je tražio - smije se Marijana i napominje da će sa sada morati samo još bolje organizirati. Kako su ona i suprug sami u Zagrebu s Ivanom, tako je na njima i sva briga o njemu. 

Katkad im uskoči prijateljica Miranda koja pokupi Ivana iz vrtića da ne bi ostao zadnji. A kad zagusti, ako je bolestan ili iskrsne neka druga sila pa treba netko pričuvati Ivana četiri, pet dana, ponekad dođe pomoći njezina mama. Tada češće jedu i domaću hranu jer, priznaje glumica, ne stigne kuhati baš svaki dan, samo je neka juha obvezno na stolu. 

U posljednje su se vrijeme, kaže zahvaljujući prijateljima, povezali s nekim ljudima koji im donose domaće proizvode, mlijeko i jaja, pa se, kaže, hrane zdravije. Inače, priča Marijana, nekako se uspijevaju uskladiti ona i suprug Josip da netko bude s Ivanom. U tome joj uvelike pomaže radno okruženje u kazalištu Trešnja gdje trenutačno glumi u predstavama “Cvrčak i mrav“, “Knjiga o džungli“ i “Crvenkapica“.

- U Trešnji je dosta mladih roditelja i svi su jako susretljivi kad iskrsne neki problem s djecom. Svi tamo imaju mnogo razumijevanja za obiteljski život, pa sve to olakšava, ali i čini rad još ljepšim. Naime, kad sam počela raditi predstave za djecu, jako su me zatekle njihove reakcije. Nema opuštanja ni trenutka jer djeca odmah reagiraju smijehom ili nekako drukčije, dakle feedback je mnogo izravniji i jači. I glasniji su, naravno. Inače, pristupam svakom glumačkom zadatku s jednakom ozbiljnošću, ali djeca stvarno zahtijevaju punu koncentraciju na sceni od prve do zadnje minute. Zato je posebno lijepo i zahtjevno glumiti djeci - priznaje glumica i dodaje kako se nada da će se, nakon poroda koji bi se trebao dogoditi u studenome, vratiti na scenu već do proljeća. 

Iako uživa u kazališnom radu, i okušala se već u nekoliko predstava - “Lijepa naša“ u Teatru Itd, “Drama o Mirjani“ u HNK-u, “Crvene ruže“ Epilog teatra - Marijana iskreno kaže da se zaželi snimanja.

- Bolje se osjećam pred kamerama, nekako prirodnije, i kad dulje ne snimam, baš mi fali. Možda je to zato što sam nekako glumački i startala pred kamerama u serijama na kojima se radi vrlo intenzivno. Imala sam sreće i dobiti prvu ulogu u dugometražnom igranom filmu, u ‘Visokoj modnoj napetosti’ koji će ljetos biti predstavljen na pulskom festivalu. A u bliskoj bih budućnosti jako voljela raditi s bosanskim redateljima jer mi se jako sviđa njihov duh.

A kad ne radi, Marijana ističe da se najviše voli odmarati sa suprugom u horizontalnom položaju, gledajući neki sitcom na televiziji. 

- Odemo i u kino ili u kazalište, a u posljednje vrijeme katkad nam se pridruži i Ivan. Naravno, na predstavama i filmovima za djecu. Bile su mu samo dvije kad je sa zanimanjem odgledao ‘Princezu i žapca’.  A danas, iako su mu tek četiri, već je jako strog kritičar. Ako mu se sviđa ono što gleda, odgledat će bez pomaka i bez riječi, ali ako mu predstava ili film ‘ne sjednu’, to će i pokazati, pa ćemo morati otići prije kraja - smije se Marijana.    

Posebno, kaže, vole odlaziti vikendom na izlete izvan Zagreba, po okolici ili do mora, na primjer u Rovinj do prijatelja jer Zagreb je, kaže glumica, mjesto gdje se radi, pa jedva čekaju da se mogu malo maknuti iz njega i predahnuti. A u danima kad je jako zaposlena pa ne stigne na izlet, Marijana također nađe načina da uhvati trenutak samo za sebe i povrati malo energije. 

- Iskoristim odlazak na frizuru. Uzmem tamo u ruke ono njihovo brdo novina i časopisa, pa dok čekam na red, isključim se i gledam fotografije, popratim malo novosti u svijetu showbiznisa i sl. - govori Marijana. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith