Lifestyle

Komentari 1

Evo recepta za kuglof s tikvicama

Martha Stewart ima recept s tikvicama kakav još niste vidjeli

Ovo je vrijeme kad ih ima na svakom koraku, a ako su vam dosadile u klasičnim receptima, isprobajte ovaj kolač s tikvicama, koji predlaže Martha Stewart. Vrlo je sočan i zanimljivog okusa

Dolazi vrijeme kad su tržnice i trgovine preplavljene tikvicama, pa je uvijek zgodno otkriti neki novi recept, da se ne ponavljamo, jer tikvice na isti način lako mogu i dosaditi. Slavna Martha Stewart upravo je objavila jedan vrlo jedinstveni recept, za desert u kojem koristi ovo ljetno povrće. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bučice mogu biti i ukras

Riječ je o kuglofu od tikvica koji je čista fantazija, kaže ona, jer je puno lakši i vlažniji od klasičnog kruha koji mnogi rade. Osim toga, ima  iznenađujuće složen okus zbog niza začina koji se dodaju, od cimeta, anisa i kardamoma u tijestu te premazu i glazuri. Također, možete dodati dosta tikvica, ne samo u tijesto, već i u u preljevu od kandiranih traka tikvica. 

Oni koji su isprobali recept kažu da je vrlo ukusan već i s pola količine tikvica i šećera, a nije presladak.

Kuglof od tikvica Marthe Stewart 

Sastojci:

- 1,5 štapić nesoljenog maslaca
- 2,5 šalice univerzalnog brašna
- 2,5 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice mljevenog cimeta
- 1/4 žličice sjemenki anisa
- 1/8 žličice mljevenog kardamoma (neobavezno)
- krupna sol
- 2 srednje tikvice
- 3 velika jaja  

Za glazuru od naranče:  

- 1,5 šalica šećera
- 1/2 žličice naribane korice naranče, plus 1 žlica svježeg soka od naranče
- kandirane trakice tikvice, po želji

Upute: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje kuglofa premažite s malo maslaca, te lagano pospite brašnom, pa istresite višak brašna.

Pomiješajte preostalo brašno, prašak za pecivo, začine i 1 žličicu soli. Tikvice naribajte na velike rupice, pa im  ocijedite višak vode istiskivanjem, ili tapkanjem papirnatim kuhinjskim ručnikom. 

Pomiješajte jaja i šećer, pa umiješajte rastopljeni maslac, tikvice, koru naranče i sok. Umiješajte brašno u smjesu. Prebacite tijesto u lim za pečenje.

Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne postane čista, otprilike 1 sat. Ostavite da se kolač ohladi 10 minuta, pa nožem odvojite krajeve torte i okrenite ju na tanjur.  Ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.

Preko kuglofa ravnomjerno rasporedite nekoliko kriški naranče i ukrasite kandiranim tikvicama prije posluživanja.

 

Najčitaniji članci