Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Masaža vlasišta jača kosu, dok joj maska od kakaa vraća sjaj

Masaža vlasišta jača kosu, dok joj maska od kakaa vraća sjaj
1

Hrana za vlasi: Iako je idealno za njegu kose, čisto maslinovo ulje ne stavljajte na vrhove jer će vlasi otežati. Maske od kokosa, kakaa i jaja jačaju vašu kosu

VIDEO

Ako imate dužu kosu, često primjećujete pucanje, i to zato što vaša kosa zapravo - jest stara. Vlasi dužine malo ispod ramena stare su barem tri godine. Ako su vrhovi nepopravljivi, ne oklijevajte: rez škarama barem za centimetar najbolje je rješenje. Ipak, bolje spriječiti nego liječiti pa ne perite kosu šamponom svakodnevno, odnosno prečesto, jer to skida prirodna ulja s vlasi. 

Rabite blage šampone i uvijek ih prije šamponiranja razrijedite s malo vode. Ne ispirite kosu prevrućom vodom, a maslinovo ulje ne stavljajte na vrhove jer će kosa biti preteška i beživotna. Raščešljavajte kosu dok je mokra, najbolje još s regeneratorom, češljem širokih zubaca. Upotrebljavate silikonsko ulje za vrhove, no ne nakon svakog pranja jer može preživjeti nekoliko šamponiranja. Sušite kosu laganim pritiskom ručnika, nikako trljanjem. A kako biste očuvali kosu, ne zaboravite je jedanput na tjedan i nahraniti.

Pakung od kakaa vraća sjaj kosi, osobito tamnoj

Pomiješajte tri žlice skute sa žličicom kakaa u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Pakung nanesite na kosu i pustite da stoji deset minuta, a zatim isperite kosu i operite je šamponom. Ova će joj maska vratiti sjaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hranjiva maska od banane i papaje

Pomiješajte dvije kriške papaje i pola banane štapnim mikserom. Dodajte dvije žličice jogurta i nanesite na kosu. Umjesto jogurta možete dodati maslinovo ulje. Pokrijte kapom za tuširanje i isperite nakon pola sata.

U pola sata kosi se vraća elastičnost

Pomiješajte žumanjak s tri žlice maslinova ulja i žlicom meda. Nježno umasirajte masku u kosu i pokrijte kapom za tuširanje. Ostavite masku na kosi pola sata pa operite kosu nježnim šamponom.

Ne samo da su vrhovi čitavi nego se i kosa ne suši

Pomiješajte dvije žličice meda s četiri šalice tople vode pa polijte po kosi nakon što ste je oprali šamponom i isprali regenerator. Kosu više ne ispirite. Voda s medom pomoći će da vrhovi manje pucaju i da se kosa manje suši.

Vi uživate u masaži, a vlasi 
u "dobroj hrani"

Nježno masirajte tjeme maslinovim, bademovim, ricinusovim ili kokosovim uljem, odnosno kombinacijom tih ulja, što će oporaviti strukturu vlasi. Ostavite masku na kosi oko sat vremena i isperite nježnim šamponom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'