Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Masiranjem i eteričnim uljima do sjajnije i zdravije kose

Masiranjem i eteričnim uljima do sjajnije i zdravije kose
1

Masaža vlasišta baznim eteričnim uljima potiče cirkulaciju, jača je i smanjuje ispadanje vlasi, a uz prava eterična ulja kosa se manje prhuta, masti ili isušuje

VIDEO

Masiranje vlasišta preporučuje se od jedanput na tjedan do jedanput u dva tjedna kako bi se poboljšala cirkulacija i potaknuo rast kose. Osim navedenog masaža vlasišta je vrlo ugodna i sjajno opušta. Masira se baznim biljnim uljima, najčešće uljem sezama za masno i normalno vlasište ili avokada za suho i osjetljivo vlasište. Prema želji i potrebi, mogu se dodavati eterična ulja, kaže aromaterapeutkinja Matilda Ivaniš Knez iz Biovege. Masaža štiti i od štetnih utjecaja jer kosa postaje otpornija, ali i rješava probleme vlasišta.

- Ako je riječ o problemu poput masnoće ili ispadanja kose, preparate je potrebno nanositi svaki dan dvaput. S obzirom na to da se ne mogu upotrebljavati oni na bazi ulja, kao nosivi medij u kojem otapamo i razblažujemo eterična ulja poslužit će cvjetne vodice, odnosno hidrolati. Cvjetna vodica hamamelisa izvrsna je za masno vlasište, cvjetovi naranče za normalno, a ruža za suho - savjetuje Matilda Ivaniš Knez.

No i obična masaža tjemena tijekom ili, još bolje, poslije pranja opušta i poboljšava cirkulaciju te jača kosu.

- Kad se kosa opere i dobro istrlja ručnikom, stavi se maska koju je prepručio frizer te se ispred zrcala rukama kružnim pokretima jagodicama prstiju može masirati vlasište - kaže frizerka Sena Dumnica.

Za zdravu kosu bez prhuti

Za tretiranje masnog vlasišta, prhuti i poticanje rasta kose na 100 ml cvjetne vodice hamamelisa dodajte 25 kapi ružmarina i deset kapi cedra, preporučuje Matilda Ivaniš.

Pripravak za suhu kosu

Za suho i osjetljivo vlasište na 100 ml cvjetne vodice ruže dodajte 15 kapi lavande i pet kapi rimske kamilice. Pripravak umasirajte u vlasište dvaput na dan, savjetuje Matilda.

Ništa bez savjetovanja 

Biranje ili mijenjanje ulja bez konzultiranja s aromaterapeutom ili dermatologom nije dobro jer neka ulja mogu štetno djelovati.

Raščešljana kosa 

Kako bi masaža vlasišta bila što učinkovitija, a kosa mekša, dobro je nagnuti glavu i počešljati se odozgo prema dolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja