Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Maska od zobenih pahuljica njeguje osjetljivu kožu

Maska od zobenih pahuljica njeguje osjetljivu kožu
1

Za vraćanje izgubljene tekućine koži može poslužiti i maska od avokada. To voće puno je nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala

VIDEO

Prejaki sapuni, gelovi za tuširanje i tretmani za kožu mogu učiniti kožu suviše kiselom, što izaziva svrbež i žarenje. Zobene pahuljice pomažu obnoviti prirodni pH, što smanjuje upalu, savjetuje dr. Shultz. Također, zobene pahuljice nježno uklanjaju mrtve stanice kože, a ne iritiraju donje slojeve. Jednostavnu masku za lice možete pripremiti tako da pomiješate šalicu zobenih pahuljica s dovoljno vode da dobijete ljepljivu masu. Dodajte nekoliko kapi meda, držite na licu desetak minuta, a potom isperite. Od zobenih pahuljica možete napraviti i tretman za cijelo tijelo - zavežite ih u staru čarapu i stavite u kadu tople vode.
Za vraćanje izgubljene tekućine koži može poslužiti i maska od avokada. To voće puno je nezasićenih masnih kiselina, vitamina i aminokiselina koji njeguju kožu.Zdrobite zreli avokado te u njega umiješajte nekoliko žlica narančina soka i žlicu meda. Nanesite na lice i vrat, ostavite pola sata i isperite toplom vodom.

Probušite dvije kapsule vitamina E i njihov sadržaj ispraznite u 1/4 šalice gela od aloe vere. Prema želji, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja kamilice ili lavande. Nanesite na čisto lice i ostavite da stoji deset minuta. Isperite hladnom vodom.

Prerežite limun napola i izdubite ga toliko da u udubljeno mjesto stane žumanjak. Stavite u hladnjak i ostavite tijekom noći. Nanesite limunom natopljen žumanjak na čistu kožu izbjegavajući područje oko očiju, ostavite 15 minuta i isperite.

Naribajte narančinu koricu, pomiješajte je s narančinim sokom i 1/4 šalice maslinova ulja. Možete dodati i žlicu sode bikarbone. Nježno umasirajte kružnim pokretima i isperite hladnom vodom. Preparat može trajati dva tjedna ako se drži u hladnjaku.

Na tavi bez ulja popržite šalicu sezamovih sjemenki da zamirišu i zdrobite ih sa šalicom morske soli. Dodajte pola šalice sezamova ulja i nježno umasirajte u cijelo tijelo. Isperite pod tušem. Preparat će izdržati šest mjeseci na tamnome mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno