Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Maske za sjaj prema boji i tipu kose možete pripremiti i sami

Maske za sjaj prema boji i tipu kose možete pripremiti i sami
1

Avokado će ukrotiti neposlušnu kosu, limunov sok ukloniti prhut, bademovo i maslinovo ulje hidratizirat će je, a med obnoviti isušene vlasi sklone pucanju

VIDEO

Osim zdrave prehrane, voće i povrće, ali i jaja, med, jogurt, crni čaj i pivo te maslinovo ulje i ulje jojobe sastavni su dio zdravih prirodnih šampona, regeneratora te maski koje možete napraviti i kod kuće.

Avokado će ukrotiti neposlušnu kosu, limun pomiješan s maslinovim uljem i vodom odlično uklanja prhut, med će regenerirati oštećenu i isušenu kosu, a jogurt vratiti sjaj. Isperete li kosu crnim čajem, pore će se skupiti te se vlasište neće brzo mastiti. Prednost domaćih šampona i regeneratora je i u tome što su savršeno prilagođeni svakom tipu te boji kose. Tako se, primjerice, za njegu normalne kose upotrebljava cijelo jaje, za masnu kosu samo bjelanjak koji uklanja suvišnu masnoću, a za suhu i ispucanu samo žumanjak koji je bogat masnoćama i proteinima te hidratizira kosu.

Izmiješajte približno pola šalice umućenih jaja (žumanjaka ili bjelanjaka), nanesite na vlažnu kosu i umasirajte u cijelo vlasište. Nakon 20 min isperite mlakom vodom i operite šamponom. Maskom od cijelih jaja ili žumanjaka njegujte kosu jedanput na mjesec, a maskom od bjelanjaka svaka dva tjedna.

Prema bojama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sjaj svijetle kose isperite je čajem od ružmarina. Smeđoj će sjaj vratiti maska od dvaju bjelanjaka pomiješanih sa šalicom jake crne kave. Nanesite je na cijelu kosu, ostavite 30 min pa operite. Maska od pet jagoda pomiješanih s 2 dl soka od jabuke vraća sjaj crvenoj kosi.

Nema više pucanja

Protiv ispucanih vrhova nakon pranja nanesite nekoliko kapi kokosova ulja. Kosu će hidratizirati maslinovo ulje i ulje jojobe, a sjaj će joj vratiti ulje šafranike ili jogurt. Regenerator od 90 ml ulja jojobe i 235 ml gela aloe vere oživljava kosu.

Maska za suhu i ispucanu kosu

Pomiješajte po 10 žlica bademova, maslinova i ricinusova ulja te žlicu ružina ulja. Utrljajte u kosu prije spavanja pa na glavu stavite pamučnu maramu. Ujutro isperite kosu blagim šamponom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom