Meksička la Torta je specifičan sendvič koji pomalo podsjeća na burger, ali njegova čar su beskrajne kombinacije mesa, začina ili dodataka koje možete koristiti
Meksički sendvič - la Torta: Ovo čudo je samo za prave gurmane
Popularnost ovog sendviča je naglo narasla u gradu Meksiku tijekom ranog 20. stoljeća, a specifičan je po bolilo pecivu karakterističnog oblika i lokalnim sastojcima poput pečene svinjetine, srdela ili piletine u sendviču.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako pravilno jesti hamburger, bez nereda?
Pokretanje videa...
Do pedesetih godina prošlog stoljeća sendviči su postali brza i jeftina hrana za urbane radnike koji se više nisu stizali vratiti kućama na ručak.
Danas je la Torta moderni meksički sendvič koji se prodaje na tržnicama, u malim trgovinama i na samoj ulici gdje su prodavači raštrkani po svakom uglu.
Ono što ga definira je pecivo napravljeno od jednostavnog, slanog pšeničnog tijesta.
Od čega se sastoji moderna la Torta:
1. Svježi, jeftini kruh
Većina latinoameričkih pekara prodaje bolila peciva i ono je ključno.
2. Namazi, umaci i začini
Prženi grah. Majoneza - uvijek. Avokado također dodaje vlagu. Bez obzira koje povrće imate ukiseljeno - rajčicu, isjeckani kupus, paprike ili kiseli krastavac - sve je dobrodošlo u tortu.
Obavezno je dodati malo narezanog češnjaka. Zdrobljeni ocijeđeni ananas iz limenke? Može i to.
3. Meso
Mesni dio može biti narezak, kuhana šunka, pečena puretina ili piletina, pa čak i pohane. Popularna zamjena za meso su i konzervirane srdele u umaku od rajčice. Jaja. Mogućnosti su bezbrojne.
La Torta može biti i veganska - bez mesa, ali s pojačanom dozom sira ili više vrsta sireva.
- Hrskavi pileći kotlet
- Jaja (tvrdo kuhana, pržena ili kajgana)
- Pirjano meso - bilo koja vrsta (pileća karabataci (otkošteni), svinjska lopatica, pureća prsa, šnicli)
- Marinirani tofu
- Šunka ili slanina
4. Sir
Sirevi svih vrsta ljepilo su za tortu: Topljeni sir pomaže u spajanju sastojaka, a mekši sir može se razmazati ili mrviti radi zabavnih tekstura.
- Panela, ili bilo koji od onih super čvrstih sireva koje možete roštiljati / kuhati bez topljenja (poput halloumija)
- Kozji sir
- Cotija
5. Kiseli krastavci
Konačni dodatak su kiseli krastavci; u mješavinu donose esencijalni začin i dodatni okus.
Možete dodati bilo koje ukiseljeno povrće: feferone, lučice, krastavce, paprike.
I na kraju iscijedite malo citrusa na gornju ili donju stranu peciva, piše portal Salon.