Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Milenijalci: Ako išta ne podnose - to je razgovarati na mobitel

Generaciji koja je odrasla uz stvaranje interneta poziv je gotovo pa besmislen. Ionako su neprestano dostupni pa ne žele da im netko drugi diktira da se moraju odmah javiti

Foto: Thinkstock
11 komentara

Svaka generacija ima svoje navike pa tako i milenijalci. Forbes tvrdi kako oni ne vole telefonske razgovore i da za to imaju dobre razloge.

POGLEDAJTE VIDEO:

To je generacija koja se možda neće ni sjećati kako je to živjeti bez interneta jer su cijeli život aktivno sudjelovali u procesu koji danas čini sastavni dio života. Oni su, na neki način, svima stalno dostupni, i ne znaju što to znači biti nedostupan pa su osjetljiviji na određene granice od drugih.

Telefonski pozivi im izgledaju agresivno jer zahtijevaju odgovor 'sad i odmah'. Više vole poruke i mailove na koje mogu odgovoriti kada oni to žele - imaju vrijeme da odgovore pod svojim uvjetima.

KOMUNICIRAJTE USPJEŠNIJE Ovih 18 rečenica nikad nemojte koristiti u razgovoru s ljudima

Nekima se ovo može činiti nepristojnim i neodlučnim. No, stručnjaci kažu kako je produktivnije od dugih razgovora.

Pozivima gubite više vremena

Telefonski poziv od 15 minuta je gubljenje vremena, tvrde znanstvenici. Ne samo zato što ima učinkovitijih načina za dijeljenjem informacija nego i zato što prvo trošite vrijeme na pripremu za razgovor, a onda se morate 'vratiti' u ritam posla koji ste do tada obavljali.

 mature woman and  daughter  talking  TAKTIČNO 8 koraka da se riješite napornih ljudi i - okončate taj razgovor

E-mail je dobar organizator

Razmišljajte da svatko vodi svoje bilješke i evidenciju koju je lakše pratiti uz mailove. Jednostavnija je i organizacija te poslovna dokumentacija koja je na jednom mjestu - na e-mailu. Ako nešto zaboravite, možete potražiti e-mail u kojem to piše i ne morate trošiti vrijeme na 'zivkanje'.

Savjeti stručnjaka

  • Ako to možete reći e-mailom, pošaljite ga.
  • Jedini razlog zbog kojeg ne treba slati e-mail kako bi priopćili osnovne informacije jest taj da, ako zaključci, ciljevi ili odgovori još nisu doneseni i o njima ovisi više ljudi.
  • Ako još uvijek niste sigurni u ono što želite reći.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message