Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Mini kulinarski prečaci: Soda bikarbona ubrzava kuhanje

Mini kulinarski prečaci: Soda bikarbona ubrzava kuhanje
1

Uz malo sode bikarbone grah se brže kuha, slanutak je mekši, a luk postaje staklast za tren. Dobar saveznik u brzini je i nož te što sitniji komadi namirnica

VIDEO

Prije no što počnete kuhati, upalite pećnicu ili štednjak te ugrijte vodu u loncu, savjetuje američki autor brojnih kuharica Mark Bittman. 

- Obično najprije treba prepržiti češnjak ili luk. Kratko izmiksajte luk u multipraktiku pazeći da se ne pretvori u kašu. Češnjak stavite u zdjelicu, poklopite i protresite kao da mućkate koktel u shakeru - kaže Mark.   

Kako biste uštedjeli vrijeme na pirjanju luka, pospite ga sodom bikarbonom zahvaljujući kojoj će brže postati staklast. Soda bikarbona ubrzat će kuhanje i slanutka te graha. Nakon kuhanja ih isperite pod mlazom vode te nastavite s pripremom. Kuhani krumpir najbrže ćete oguliti ako ga stavite u vodu s ledom, ostavite nekoliko trenutaka pa ga ogulite pod prstima. 

- Niste li vješti u brzom sjeckanju; začine, poriluk ili blitvu najbrže je narezati kuhinjskim škarama - savjetuje Mark Bittman. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prava temperatura 

Ako vam za pripremu kolača trebaju jaja sobne temperature, jaja iz hladnjaka brzo ćete ugrijati ako ih stavite u zdjelu tople vode i ostavite da stoje pet minuta.

Fini sendvič 

Kupite duguljasti kruh i umjesto više sendviča napravite samo jedan. Nakon što ste ga napunili mesom, povrćem i omiljenim umakom, narežite ga na onoliko komada koliko trebate.

Čim više usitnite 

Velikim i debelim komadima hrane treba dugo da se skuhaju pa režite na što manje komade.

Zamrznuto 

Limun, naranču ili slaninu zamrznite. Lakše će se rezati i ribati pa ćete uštedjeti na vremenu.  

Mesne okruglice za brzinsku večeru

Najviše vremena oduzima valjanje okruglica, a to riješite jednostavno - nemojte ih valjati. Pomoću dviju žlica uzmite malu količinu smjese i stavite u tavu. Možda neće izgledati savršeno, ali bit će slasne i brzo gotove. S viškom mesnih okruglica možete napraviti i sendviče s povrćem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'