Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Minsko polje ljubavi na poslu može biti recept za katastrofu

Minsko polje ljubavi na poslu može biti recept za katastrofu
1

Ako nisu diskretni, zaljubljeni kolege mogu stradati. Najviše problema nastaje kad uredska romansa završi, a premještaj na drugi odjel je najbolji lijek za sudionike

VIDEO

Gotovo svaki drugi zaposlenik u Hrvatskoj okusio je čari ljubavi, seksa ili vrućeg flertovanja na radnome mjestu. Više od 80 posto zaposlenika upustilo se u vezu s kolegom, a svaki peti se odvažio na visokorizičnu romansu sa šefom ili šeficom.

- Pomiješate li posao i ljubav, to vrlo lako može biti recept za katastrofu. Uredske su romanse u pravilu vrlo složene, isprepletene nizom nepredviđenih komplikacija, a kad puknu, mogu radno mjesto pretvoriti u pravi pakao. Ukratko, veza sa šefom ili kolegom s posla nije dobra ideja - upozorava psihijatar Michael Simpson. Ipak, kad se upali iskra, malo je onih koji su dovoljno razumni da je ugase u početku. Stoga, ako se unatoč svemu upustite u vezu s kolegom, ne brzajte - nego površno koketirajte i dajte si vremena da ga dobro upoznate. Ako koketirate sa šefom, niti ne pomišljajte da ćete ostvariti instant-napredak u karijeri. Upravo suprotno, veza sa šefom može vam stvoriti velike probleme te su veće šanse da ćete na kraju morati potražiti drugo radno mjesto narušenog i ugleda i samopoštovanja.

Veza ne smeta drugima dok...

Većini uredske romanse ne smetaju, sve dok negativne emocije zbog svađa ili prekida veze ne počnu negativno utjecati na zaposlenike i radnu atmosferu. Zaposlenici ne odobravaju ni vezu šefa i zaposlenice iz istog odjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premještaj je najbolji lijek

Ako vam je nakon prekida veze svaki susret s kolegom bolan ili mu se osvećujete rušeći na sastancima njegove poslovne ideje, potražite stručan savjet te se sredite. Ako ni to ne pomogne, zatražite premještaj u drugi odjel.

Pazite što govorite

Kad uredska romansa završi, počinju problemi. Ako niste završili vezu bez svađe i mržnje, sve što ste rekli o tome što uistinu mislite o kolegama, poslovnoj politici tvrtke i radnoj etici, tada vas može jako skupo stajati.

Zaštitite se na početku 

Uredske veze često završe tužbama za seksualno uznemiravanje koje su pogubne za ugled. Ako ste šef, na početku veze otvorite karte te istaknite da romansa nije trgovanje seksualnim uslugama u zamjenu za napredak na poslu.

Zbog ljubavi zadaci su teži

Ako ste u vezi sa šefom, kolege će pratiti svaki njegov potez tražeći znakove da vam pogoduje. Da bi drugima dao na znanje da nemate povlašten tretman, on će vam vrlo vjerojatno redovito davati neatraktivne poslove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno