Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Minsko polje na uredskoj fešti: Podivljali duhovi izlaze iz boce

Minsko polje na uredskoj fešti: Podivljali duhovi izlaze iz boce
1

Oprezno na zabavi! Kako se teško stečena reputacija ne bi razbila zbog nekoliko promila, uz čašu alkohola pije se čaša vode. Pokušajte se družiti sa svima

VIDEO

Iako vam se možda ne ide na blagdansku zabavu ili domjenak, uvijek se dobro pojaviti barem na pola sata. 

No ako ste duša svake zabave, mudro je na ovoj poslovnoj izbjeći potpuno opuštanje. Hoće li se teško stečena reputacija razbiti zbog nekoliko čašica viška, ovisi samo o vama. Dakle, vrijedi pravilo - jedna čaša alkohola i obvezno čaša vode. Sveto je pravilo i izbjegavanje uredskih tračeva jer vam kolega “onoga napuhanoga kretena” možda sjedi iza leđa. Da, pjevanje je neodoljivo i malo će vas promila uvjeriti da ste Josipa Lisac, no ipak stanite na loptu. Ili visoko podignute glave čekajte idućih 12 mjeseci da netko drugi preuzme titulu “pjevača godine”. Ako već dugo mjerkate zanimljivoga kolegu, na uredskoj zabavi svakako izbjegnite “udvaranje pod gasom”. U visoki rizik da vas proglase “daviteljem godine” ubrajaju se i detaljne priče o alergijama, sapunicama, skupljanju salveta u djetinjstvu, zlim susjedima...

Stručnjaci su prema ponašanju otkrili deset tipova na svakoj zabavi, bez obzira na to gdje radite. Izbjegnite negativne modele i otkačite se samo ako je zabava privatna.

Tko je plesač, tko ulizica, a tko plačljivac

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako ne biste zauvijek zaradili titulu uredskog dosadnjakovića, na zabavi nipošto ne pričajte o poslu, a nemojte se niti hvaliti svojim poslovnim uspjesima. Neka teme budu lagane, zabavne i iznad svega pozitivne. Nitko od kolega ne želi raspravljati o smislu života, teškoj egzistenciji, politici ili religiji, a takve teme vode i do sukoba. Razgovarajte tijekom večeri pomalo sa svima, pokažite zanimanje za kolege, osobito one koje nemate priliku bolje upoznati na poslu - tako se nećete držati samo onih s kojima se i inače družite. Ako ste inače ozbiljni na poslu, opustite se i pokažite svoju zabavnu stranu, no ne idite u krajnost. 

Postane li vam kojim slučajem dosadno, ne povlačite se u kut ili svakim pokretom tijela pokazujte da umirete od dosade. Budite druželjubivi neko vrijeme, popijte piće ili dva, a onda se ispričajte i radije napustite zabavu. Pretjerano uživanje u jelu i piću samo zato što je besplatno također se ne preporučuje. Budite umjereni, a jesti ionako možete nakon zabave. A da bi zabava prošla savršeno, pobrinut će se ionako “organizator”. To su zaposlenici koji su na svoju inicijativu do u detalje razradili kako bi zabava trebala izgledati te se za to i brinu. 

Dežurni zavodnik na zabavi uvijek pronađe žrtvu

Sumnjali ste cijelu godinu da je zavodnik, a kako se božićna zabava zahuktava, vaši su se strahovi ostvarili. Još je gore ako ste mu vi postali meta neprimjerena udvaranja. Obično počinje pićem, a završava tako da vas izolira od kolega.

Tijekom godine šute, a onda se ‘naviju’

Ovi su kolege cijelu godinu bili diskretni i nikad se nisu žalili ni na što, no kad ih preuzme božićni duh, usta im se razvežu i uskoro na sav glas govore sve najgore o tvrtki. A do kraja zabave otkriju i gotovo sve poslovne tajne.

Hudini organizira after party, no onda nestane

Često dolazi u paketu sa zagovornikom lude zabave i organizatorom. Pomažu organizirati after party za sve kolege partijanere, no nakon božićne zabave misteriozno nestanu. Dok ostali kolege tulumare do zore, njima je draži rani bijeg u krevet.

Zagovornik najluđe zabave do ranog jutra

Kolegica ili kolega koji danima unaprijed navješćuju nevjerojatnu božićnu zabavu. Okupljaju i pripremaju kolege za ludu “feštu” te se kunu kako će ostati posljednji na zabavi, a na njoj su obično već “gotovi” nakon sat vremena lagane zabave. 

Sramežljivci koji na zabavi postaju uredski ‘divljaci’

Cijelu godinu jedva ih se čuje ili primijeti u uredu jer su jako sramežljivi, no odjednom na zabavi otkriju svoju divlju stranu. Poslužuju se tuđim pićima te neprimjereno plešu s kolegama suprotnog spola. Obično su u društvu dežurnog zavodnika.

Plesači cijelu večer ‘zadivljuju’ svojim pokretima

Kolege koji jedva čekaju božićni party kako bi drugima pokazali kako se zaista pleše. Ni trenutka ne napuštaju plesni podij jer to je njihova osobna pozornica, a kolege razjapljenih usta najbolja moguća publika. 

Ulizica se ne odvaja od šefa tijekom zabave

Lako ćete je spaziti na zabavi jer se nalazi “priljubljena” uz šefa svog odjela. To su oni koji se smiju na sav glas na šefove grozne šale, hvale njegove poslovne planove te veselo skakuću do bara tijekom večeri kako bi mu donijeli novo piće. 

Plačljivci pola večeri provedu s maramicama

Zaposlenici koji uporno odbijaju ostaviti privatne probleme kod kuće. Obasipaju kolege tužnim srcedrapateljnim pričama o romantičnim ljubavima te svojim iluzijama i prekidima, a pola večeri provedu s maramicama plačući u zahodu. 

Pripiti ‘upadači’ umišljaju si da su spasitelji partyja

Obično je to prijatelj ili partner nekog od kolega, a “upada” na vašu zabavu polupijan nakon što je odradio svoju - na opći bijes organizatora. Uvjeren je da “podiže” zabavu, izaziva plesača, tješi plačljivca te otvoreno raspravlja s vašim šefom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje