Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

Mirisni afrodizijaci: Neroli budi maštu, a đumbir jača strast

Mirisni afrodizijaci: Neroli budi maštu, a đumbir jača strast
3

Aromatični ružmarin briše stres i jača libido, a miris lavande idealan je izbor za strastveni susret s partnerom jer ublažava nervozu, kaže aromaterapeut Radulović

VIDEO

Žene više žele seks, a muškarci se više vole maziti, pokazalo je istraživanje Instituta Kinsey. Da bi libido bio uvijek na vrhuncu, održavajte ga eteričnim uljima. Upravo mirisi djeluju na mozak više od drugih osjetila i u trenu mogu probuditi (uspavane) strasti, pokazuje studija američke Istraživačke zaklade za miris i okus.

- Aromaterapija se u povijesti koristila u seksualnoj praksi. Stoga ne čudi što se spominje u mnogim kulturama kao dio zavođenja, čak i u Kamasutri. Muškarce kao afrodizijak opijaju mirisi cimeta, vanilije i lavande te ih povezuju s ljubavi. Pačuli i sandal također u manjim količinama i dobro izbalansirani mogu imati uspješna zavodnička svojstva, osobito u opuštajućim masažama - govori aromaterapeut Saša Radulović, osnivač udruge Anias de Moras. No kako biste mirisima lako manipulirali u krevetu, vrlo je važno da eterična ulja budu prirodna i kvalitetna.

- Kleopatra je poznata po tome da je ‘uhvatila’ Marka Antonija mješavinom ruže, cimeta i drugih biljaka, a Talijanke su dugo bosiljkom izluđivale potencijalne ljubavnike - govori. Seks-igrice, savjetuje, mogu se potaknuti već s nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice koja izaziva hlađenje, a nakon nekoliko minuta i osjećaj topline, laganog peckanja. Pomiješajte kap biljnog ulja badema s kapljicom eteričnog ulja paprene metvice i samo se prepustite mašti. Za još veću ekstazu mješavinom “rashladite” bradavice partnera (oprez trudnice i dojilje) i strasti mogu početi, dodaje Saša.

Malo ste "tanki" sa zavodničkim tehnikama?! Tu je neroli uz koji ćete postići eksploziju u krevetu, kaže aromaterapeut Saša Radulović

- Još bolji efekt u ove sparne noći dat će hidrolat paprene metvice koji raspršite po partnerovu tijelu. Osjećaj koji tada slijedi teško je opisati - tvrdi i dodaje kako ovakvi aromaterapijski trikovi mogu kod parova koji proživljavaju teže razdoblje u vezi probuditi međusobno povjerenje i opuštenost te otkriti nešto što se možda usput izgubilo ili se čak nikad nije razvilo. Osim što će ovi mirisni afrodizijaci probuditi zaboravljene strasti i odvesti vas do još intenzivnijih orgazama za koje niste ni znali da su mogući, uz eterična ulja bez problema ćete se riješiti “treme” prije prvog odnosa s partnerom.

- Poprskate li posteljinu kombinacijom dobro izmiješanih 90 ml alkohola etanola i 10 ml eteričnog ulja prave lavande, potaknut ćete stanje opuštenosti te ukloniti napetost i nervozu ako vam je seks koji slijedi prvi (u životu ili s partnerom). Rezultati istraživanja skupine znanstvenika s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Miami pokazuju da udisanje eteričnog ulja lavande zaista potiče opuštenost. Za eterično ulje ružmarina isti znanstvenici dokazali su da udisanje tog ulja podiže pozornost, ublažava tjeskobu i pospješuje relaksiranost. A time se rješavate stresa i jačate libido. Prema pučkim vjerovanjima, žena koja drži ružmarin u blizini rublja energetski može privući pozornost muškarca - otkriva.

Traži se dečko...

Oni koji traže dečke neka na vrat i zapešća nakapaju nekoliko kapljica eteričnog ulja vetivera, a oni koji traže cure neka nakapaju nekoliko kapljica eteričnog ulja ylang ylanga. Uz to lagano nekoliko minuta žvačite kardamom i pronaći ćete partnera. Naravno, ako vjerujete u to, savjetuje aromaterapeut Saša.

Eterično ulje jasmina privlači strastvenu ljubav, a neroli budi maštu

Afrodizijački kralj među eteričnim uljima je ono od jasmina. Tajna tzv. kralja seksa u mirisu je koji na čovjeka djeluje smirujuće i vrlo zavodljivo, kaže aromaterapeut Saša Radulović.

- Ni u kojem slučaju neće vas ostaviti ravnodušnim. Jasmin sambak dublji je, opojniji i zanosniji od indijskog. Ponekad se koristi u seksualnoj magiji za privlačenje strastvene ljubavi te poboljšanje postojeće veze - nastavlja. Diljem Azije su udisanjem tog ulja pobjeđivali frigidnost i impotenciju, no uz nekoliko kapi sigurno ćete privući suprotni spol.

- Oko 20 kapi eteričnog ulja od jasmina pomiješajte s 5-10 ml biljnog ulja jojobe, ovisno o intenzitetu koji želite postići. U trenu ćete dobiti parfem koji nanosite ne samo na vrat nego i na topla pulsirajuća mjesta - savjetuje Saša.

A bojite li se ljubavi, ne brinite se. U svladavanju bilo kakvih seksualnih strahova i dvojbi pomoći će vam čarobna ruža.

- Prema nekim izvorima, ovo eterično ulje ima najviše elektromagnetske frekvencije od svih drugih ulja, to jest udahom, dermalnom i općenito aromaterapijskom primjernom vrlo brzo podiže energiju te stvara harmoniju u cijelom tijelu, osobito kod žena - govori. Malo ste “tanki” sa zavodničkim tehnikama?! Tu je neroli uz koji ćete postići eksploziju u krevetu.

- Ovo je eterično ulje pravi, mali ‘Don Juan’. Opojno-cvjetni, slatkasto-citrusni, snažan i bogat, godi i osvježava tijelo te podiže duh. Svakako se počastite kupkom od cvjetne vodice ovog afrodizijačkog eteričnog ulja - kaže aromaterapeut.

Za parfemsku “bombu”, savjetuje, pomiješajte 20 kapi eteričnog ulja nerolija, pet kapi eteričnog ulja nefototoksičnog bergamota, tri kapi ulja ylang ylanga, tri kapi ulja petitgraina gorke naranče, prerezanu mahunu vanilije i pet ml biljnog ulja jojobe. Ako vam je miris preintenzivan, stavite deset ml jojobe i krenite u osvajačke pohode.

- Za one hrabrije tu je kombinacija afrodizijačkih mirisa. Pomiješajte 20 kapi jasmina sambaka i 80 kapi ulja ylang ylanga te je seks-parfem spreman - nastavlja.

Partnera ćete potpuno izludjeti uz malo eteričnog ulja đumbira. Aromatični, začinski, bogat, topao i intenzivan, ovaj će miris zagolicati maštu gotovo svakom.

- I pun je pogodak u hipotalamus. Prof. dr. Ernst Pöppel, koji istražuje ljudski mozak, taj dio naziva ‘zabavnom četvrti u glavi’ jer upravo iz tog dijela ljubavni i erotski nagoni reguliraju naše osjećaje. Ne zavedete li ipak simpatiju mirisom đumbira, ne očajavajte jer ovo ulje pomaže kod impotencije i frigidnosti - kaže.

Ipak, nemojte odmah tako olako odustati od ovog mirisa, nego isprobajte mješavinu od 40 kapi eteričnog ulja đumbira, deset kapi ulja vetivera i deset kapi ulja ylang ylanga ekstra superior. Ulijte u staklenu bočicu od deset ml, do vrha dolijte biljnog ulja jojobe i spremni ste za zavodnički “lov”.

Prirodni lubrikant za vrhunski užitak, a masaža za uzbuđenje

Želite li isprobati nešto sasvim novo, umjesto komercijalnog lubrikanta pomiješajte 100 ml biljnog ulja nevena i 50 g kakao maslaca. Ugrijte smjesu na vodenoj pari i uživajte (na ovu količinu može se kapnuti deset kapi eteričnog ulja paprene metvice), ali ovo nije za one koji koriste zaštitu. Odvojite malo vremena i za erotsku masažu u kojoj ćete sigurno oboje uživati te još više produbiti odnos.

Pomiješajte tri kapi eteričnog ulja limuna, sedam kapi eteričnog ulja paprene metvice, dvije kapi eteričnog ulja đumbira koje potiče zagrijavanje i osam kapi eteričnog ulja ylang ylanga u 15 ml biljnog ulja badema. Nauljite dlanove ovom mješavinom i klizite rukama lagano preko vrata do prsa ljubavnika, savjetuje Saša.

Afrodizijačka vanilija

Iako se apsolut vanilije teško nalazi, može biti senzualna osnova za erotska masažna ulja. No prije upotrebe svakako napravite alergološki test (kao i za svaki recept), kaže aromaterapeut Saša.

Otkrijte istinu o najpoznatijim afrodizijacima u videu:

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje