Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Misija 'čvrsti nokti' je moguća! Uz lak za nokte i dobru rašpicu

Izbjegavajte metalne rašpice zato što će oslabiti nokte, lak za nokte spriječit će gubitak vlage, a želite li spriječiti pucanje, oblikujte ih četvrtasto s oblim rubovima

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell

Ako želite lijepe i čvrste nokte, držite se osnovnih pravila njege. Nokte treba oblikovati nakon tuširanja ili 15-minutne kupke zato što su tada mekši i nisu skloni pucanju, savjetuju iz Klinike Mayo. 

Uz hidratantnu kremu nokti se ne lome

Nakon tuširanja ili pranja ruku, nokte i zanoktice obavezno nahranite hidratantnom kremom kako biste spriječili gubitak vlage, a samim time i lomljenje. Postupak ponovite nekoliko puta na dan. 

I oblik noktiju je bitan

Nokti neka budu kratki i četvrtasti s oblim rubovima zato što ih je tako najlakše održavati, a i rijetko pucaju. Ovaj oblik pruža maksimalnu podršku za nokte, a ako i pukne sa strane lako ćete ga oblikovati u ovalni oblik. Želite li spriječiti listanje noktiju, izbjegavajte metalne i previše grube rašpice. 

Lak za nokte učvršćuje

Obavezan dio vaše toaletne torbice trebali bi biti učvrščivač i lak za nokte, osobito u hladnijim danima zato što tada tijelo brzo gubi vlagu, što znači da nokti lako pucaju. Dodatni sloj koji stvara lak spriječit će lomljenje i listanje noktiju te zadržati vlagu.

Odstranjivač laka koristi se samo jednom na tjedan

Ako ne trebate, nemojte koristiti odstranjivač laka za nokte više od jednom na tjedan. Također, izbjegavajte one koji isušuju i zamijenite ih s odstranjivačem na bazi ulja zato što hrane nokte i ne oštećuju ih. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message