Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
37 komentara

Mnoge mame ponosno su dojile klince i na vlastitom vjenčanju

Da nije bio problem dojiti dijete ni na vlastitom vjenčanju, svjedoče primjerom brojne majke koje su na društvenim mrežama objavile 'najdražu od svih fotografija u životu'

37 komentara

Mama je uvijek mama, čak i na dan svog vjenčanja, svjedoče svojim primjerom brojne majke koje su na društvenim mrežama objavile fotografije sa svojih vjenčanja, na kojima u vjenčanici doje svoje mališane i tako djeci prepustile svu slavu.

Nisu se vjerojatno ni nadale da će time prikupiti ogroman broj pozitivnih komentara, iako sve odreda kažu da su im baš to najdraže fotografije u životu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm not crying, you're crying. 👰👶

Objavu dijeli we are for each other (@weareforeachother)

Neke od njih spremale su se za vjenčanje unaprijed svjesne da će dojiti u vjenčanici, pa su tako i birale vjenčanicu. Tako je, na primjer, Samantha Pope (23), koja se u listopadu 2016. godine udala za Simona (29), prije vjenčanja tražila haljinu čiji se gornji dio može skinuti, kako bi mogla dojiti 10 tjedana starog sinčića Benjamina. 

NEMA DO MAJČINA MLIJEKA Dojenje štiti bebu od astme, infekcija, alergija i dijabetesa

- Trebala mi je haljina čiji gornji dio jednostavno mogu pomaknuti tako da ga mogu nahraniti bilo gdje kaže Samantha, a dobra vijest je da se idealnom pokazala već druga haljina koju je probala.

Objavljuje Nicola HiscottSrijeda, 29. lipnja 2016.

- Moj je sin zaplakao od gladi već na putu do restorana, pa sam ga nahranila u automobilu, dok su pristizali gosti, kaže Samantha. No, nije se libila nahraniti ga ni za stolom, tijekom svadbe, ispričala je Samantha nedavno za The Sun.  

KNJIGA DANA Dojenje povećava otpornost na infekcije i alergije kod djece...

Ni kumova zdravica kad dijete plače nekima nije svetinja, pokazala je još jedna sugovornica u toj priči. Tako je 26-godišnja Naomi, koja se lani u listopadu udala za vršnjaka Matta, upravo za vrijeme zdravice dojila 10-mjesečnog Arthura. Danas obitelj živi u Worcesteru i s velikim veseljem se prisjeća tog dana.

Talk about feeding anytime & anywhere. "That moment when you're getting married and your baby gets hungry ;) feeling SO proud of myself! Fighting that good fight! ❤️"

Objavljuje Breastfeeding Mama TalkUtorak, 21. lipnja 2016.

- Kad smo obavili svečanost i stigli u restoran, Arthur je bio umoran i gladan, pa sam sjela na najbliži stolac, zamolila da mi dodaju gazu i počela ga dojiti. Arthur je tada imao šest mjeseci i ona priznaje da se u vrijeme kad je kupila vjenčanicu nije nadala da će u njoj i dojiti.

'PEDIJATAR U KUĆI' Roditelje najviše brinu dojenje i temperatura - savjeti pedijatra

 Kad ju je odjenula uoči vjenčanja, prvo je sinu ponudila bočicu, no kako nije pokazao interes, kad je idući puta zaplakao, znala je što joj je činiti.

Većina mama ističe kako s dojenjem na svadbi nisu imale nikakvih problema, jer su i inače navikle dojiti u javnosti, odnosno svoje su gladne mališane bile spremne nahraniti bilo gdje. 

Prednosti dojenja

(Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju)

  • PREHRAMBENA – kemijski sastav majčinog mlijeka idealno je prilagođen rastu, razvoju i nezrelosti djeteta
  • OBRAMBENA – majčino mlijeko pruža imunološku zaštitu od respiratornih, crijevnih, alergijskih bolesti i poremećaja
  • PSIHOSOCIJALNA – dojenje ima pozitivan utjecaj na psihičku stabilnost i majke i djeteta
  • PRAKTIČNA – dostupno je u svakom trenutku, idealne temperature
  • EKONOMSKA – potpuno besplatno
  • ZDRAVSTVENA – dojenje ima vrlo pozitivan učinak na zdravlje djeteta: kod djece koja su dojena manja je učestalost upala probavnog,mokraćnog i dišnog sustava,  alergijskih bolesti, manji je rizik od šećerne bolesti ovisne o inzulinu, bolje se razvija djetetov obrambeni sustav, manja je učestalost karijesa i uspostavlja se bliski kontakt između majke i djeteta te razvija osjećaj topline,sigurnosti,bliskosti i povjerenja u majku 

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: 'Zlostavljao me i seksualno iskorištavao dvije godine, a ja nisam mogla otići'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message