Lifestyle

Komentari 74

Mnogi rade ovu pogrešku kada im je jako vruće pa je još gore

Mnogi rade ovu pogrešku kada im je jako vruće pa je još gore

Umjesto da njihovom tijelu bude ugodnije kada je vani pakleno vruće, ova navika samo pogoršava stvari, a mnogi ljudi toga nisu ni svjesni - uvjereni su da si rade dobro

Velika je pogreška tijekom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tekućini treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga. Zato je najidealnije tijekom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani zrak suh, ne vlažan. Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi.

Sporty blonde standing on the beach with towel

Liječnici kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti doživljaje s kavom. Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to prakticirali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti vode sobne temperature za tijelo

Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma.

Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

Najčitaniji članci