Lifestyle

Komentari 4

Modni trendovi u 2020.: Trake, marame, trapezice i plava boja

Modni trendovi u 2020.: Trake, marame, trapezice i plava boja

Već su u 2019. mnogi street brendovi kao i brendovi visoke mode iz tog doba počeli crpiti svoju inspiraciju iz 70.ih, pa su trapez hlače, visoke čizme i boho stil već obilježili kraj 2019. i početak novog desetljeća

Svake godine modni događaj New York Fashion Week najavi modne trendove i djelomično nas pripremi na to kakve ćemo komade odjeće, obuće i modnih dodataka najviše viđati, a tako je bilo i sada .I čini se da će proljeće i ljeto 2020. svi biti ludi za - plavom bojom.  

Za sve kojima vijesti sa piste NYFW-a nisu dovoljne, dobro je reći da je i vodeći svjetski autoritet kad je o bojama riječ, tvrtka Pantone, u studenom prošle godine objavila da je baš plava boja koja će obilježiti, tada tek nadolazeću 2020. godinu - a prema riječima Pantoneovih stručnjaka, riječ je o - klasičnoj plavoj (Classic Blue).

Proteklih je godina ova odluka Pantonea imala golem utjecaj na razvoj proizvoda iz više različitih industrija, ali njihov sud o 'boji godine' najviše ipak zahvati uvijek modu, pokućstvo i industrijski dizajn - pa sa sigurnošću možemo reći da će se plava, i to 'boja neba u sumrak', u 2020-oj 'provlačiti' kroz odjevne predmete i asesora, pokućstvo i dizajn interijera, pa čak i kroz hranu.

Stil 70-ih

Celebrity stilistica iz New Yorka Samantha Brown rekla je u nedavnom intervjuu za Insider da ćemo ove godine svjedočiti i ponovnom povratku mode iz 70-ih godina prošlog stoljeća, trapezicama i  godine biti još jedan povratak u modu ove godine.

Već su u 2019. mnogi street brendovi kao i brendovi visoke mode iz tog doba počeli crpiti svoju inspiraciju, pa su kraj 2019. i sam početak novog desetljeća obilježili komadi poput čizmi do koljena, plisiranih suknji  i boho bluza sa 'puf rukavima' i trapez traperica i samterica, a baš za njih stilistica Brown kaže kako će najduže ostati popularne.

Trake za kosu i obruči

Drugi trend koji ćemo često moći vidjeti u 2020.-oj su trake za kosu ili obruči - a prva su mjesta po popularnosti već zauzeli obruči ukrašeni s 'draguljima', elegantni rajfovi presvučeni u saten i trake za kosu sa različitim bojama i uzorcima. 

Bez obzira na godišnje doba i prigodu,pronaći ćete obruč ili traku koji odgovaraju.

Grudnjak ispod blazera

Ako će se prošlogodišnje kreacije Michaela Korsa i Jasona Wua po ičemu pamtiti, biti će to zimski i proljetni blejzeri koje su dizajneri uparili sa - grudnjacima.

 

Čipkasti, sportski, jednobojni ili prugasti, nebitno je - dizajneri su spojili strogi i dosadnjikavi poslovni look sa donjim rubljem kako bi stvorili - 'edgy street' stil. 

Marame - oko struka, oko grudi i oko glave

A biti će popularni svake sezone i u svakom godišnjem dobu, ali sa sa svakakvim mogućim uzorcima: od cvjetnih, točkastih i kariranih do jednobojnih, i svih materijala: svileni, pamučni ili od nekog modalnog materijala.

Mnogo je načina da se marama ukomponira u svakodnevni look, a ovaj se trend tako rapidno proširio baš zato što se s dugačkom maramom lako poigrati i 'podići'  svakodnevni i monotoni look.

Marama će se nositi bilo kako - oko vrata, struka, kao topić ili oko glave.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci