Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Možete živjeti u ljudskoj ptičjoj kućici: Ispod vas je - provalija

Možete živjeti u ljudskoj ptičjoj kućici: Ispod vas je - provalija
1

Stanovništva je sve više u velikim gradovima, a građevinskog zemljišta sve manje. Ono što i ima je po iznimno visokoj cijeni pa su ovi arhitekti odlučili pronaći novo rješenje

VIDEO

Propitkujući načine na koji bismo sve danas mogli živjeti u gradovima, švedski arhitekti ugledali su se na ptice. 

"Ne moramo nužno graditi na zemlji, možemo učiti od životinja. Mnoge životinje, uključujući i ptice grade gnijezda na drveću, pod liticama i u šupljinama stijena", ističu arhitekti kućica NestinBox (ptičje kućice). 

Ove kućice produkt su zajedničkog rada tvrtke Moderna Trähus (Moderne drvene kućice) te arhitekata Elisabette Gabrielli i Pontusa Öhmana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U velikim svjetskim gradovima cijene građevinskog zemljišta su enormno visoke kao i same kuće. Upravo bi zato, neka nova rješenja mogla biti isplativa i revolucionarna. 

NestinBox drvene su kućice s ugrađenom čeličnom konstrukcijom od 50-ak kvadrata i na tri kata. Pričvršćuju se na stijene. Krovovi su lagano nakrivljeni i usmjereni samo na jednu stranu. 

Osnovni nacrti izgledali su baš poput kućica za ptice, ali postupno su nadograđeni i modernizirani te razvijeni u funkcionalni dom za jednu do dvije osobe, piše Archdaily. Kućice imaju svijetlo smeđe i crne panele zbog čega izgledaju vrlo primamljivo izvana, ali i vizualno smanjuju njihovu visinu. 

Svaka od njih ima kuhinju s blagovaonicom, dnevnu sobu, kupaonicu s tuš kabinom, spavaću sobu s bračnim krevetom i studio prostor koji može poslužiti kao radna ili dječja soba. Spiralne stepenice povezuju sva tri kata, a velika praznina na prvom katu stvara osjećaj prostora, povezanosti i otvorenosti, unatoč realno malom i kompaktnom prostoru. Prozora nema sa stražnje strane prema stijenama. 

Ove kućice su još uvijek samo koncept, ali s obzirom na potencijal u zagušenim gradovima mogle bi uskoro i postati stvarnost, piše Daily Mail. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara