Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mrkva, blitva, dinja i mlaki tuš dobro ‘čuvaju’ seksi ljetni ten

Mrkva, blitva, dinja i mlaki tuš dobro ‘čuvaju’ seksi ljetni ten
1

Nahranjena koža manje će se ljuštiti te će ten trajati nekoliko tjedana dulje. Piling će koži vratiti sjaj i zaustaviti njezino prhutanje čuvajući tako dulje zdravu boju

VIDEO

Strahujete li da će piling nakon ljetovanja oljuštiti kožu te ubrzati ispiranje preplanule boje, griješite, ističu stručnjaci. Koža izmučena suncem, vjetrom, morem ili klorom iz bazenske vode suha je i zadebljana te joj je prije svega potrebno odstranjivanje odumrlih stanica, koje joj oduzimaju mekoću i sjaj, objašnjavaju. Nakon što se ukloni zadebljani površinski sloj, koža će se obnavljati ujednačeno i puno bolje upijati sastojke proizvoda za njegu. 

Piling će koži vratiti sjaj i zaustaviti njezino prhutanje čuvajući tako dulje zdravu osunčanu boju. Obnovljenu kožu nužno je dobro nahraniti. Čak i ako se više ne izlažete suncu, i dalje upotrebljavajte losione za njegu kože nakon sunčanja. Njihovi sastojci prilagođeni su ljetnim uvjetima te omogućuju intenzivno vlaženje isušene kože. Kožu će pojačano nahraniti i palmino, bademovo, maslinovo ili ulje sjemenki mrkve te osobito kokosov maslac. Dobro navlažena koža puno će se manje ljuštiti te će seksi ljetna boja sigurno potrajati nekoliko tjedana dulje. 

Uz vanjsku njegu dugoročno čuvanje preplanulosti omogućit će pojačano jedenje hrane bogate biljnim pigmentom beta-karotenom poput mrkve, dinje, jabuka, špinata i blitve, pokazala su istraživanja.

'Ne' vrućoj kupki, 'da' mlakom tušu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pilinzi koji će pomoći čuvanju preplanulosti trebali bi biti blaži od onih koje inače rabite tijekom godine. Da biste načinili blagi piling kod kuće, izmiješajte malo smeđeg šećera i maslinova ulja. Mješavinu kružnim pokretima nježno umasirajte u kožu tijela. Maslinovu ulju umjesto šećera možete dodati i krupniju morsku sol. No prije pilinga iskušajte pripravak na malom dijelu kože.

Pokušajte izbjeći stres

Proizvodi za njegu koji sadrže agresivne sastojke isušuju kožu. Stoga vodite računa da kožu lica i tijela izmučenu suncem, vjetrom i solju ili kloru ne izlažete novom stresu. 

Preplanulost se obnavlja i iznutra

Kako bi koža ponovno postala glatka, meka i elastična, osim izvana, potrebno ju je vlažiti i iznutra. Pijte vode koja će pomoći njezinu obnavljanju. Također, ne zaboravite na čišćenje kože. Birajte mlijeka i tonike bogate tvarima koje pomažu čuvanju vode u dubljim slojevima kože. 

Vizualni trik za tamnjenje

Odabir svijetle odjeće vizualno će zavarati pa će već “isprana” boja djelovati nekoliko nijansi tamnija. 

Samotamnjenje kao 'lažni dodatak'

Nakon ljeta dopušteno je i malo “varanja”. Primijetite li da je boja počela blijedjeti, “pojačajte” je sredstvom za samotamnjenje. Činite to jedanput ili dvaput na tjedan, no vodite računa da “lažni dodatak” bude diskretan, odnosno, da ne pretjerate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara