Nakon što ogulite luk, nikad nemojte rezati korijen jer će početi ispuštati sokove i izazvati suze, objašnjava u videu tutorialu poznati britanski tv kuhar Gordon Ramsay
NEMA VIŠE SUZA
Mučite se sa sjeckanjem luka? Usavršite tehniku uz Ramsaya
Ako ste milijun puta bili nezadovoljni svojim nesavršenim sjeckanjem luka i željeli biste to raditi kao profesionalac, britanski TV kuhar Gordon Ramsay otkrit će vam sve detalja. Za početak, ogulite luk, ali ono što je najbitnije jest ostaviti korijen neodrezan. Odrežete li korijen, luk će početi ispuštati sokove i izmamiti suze, objašnjava Ramsay.
Da biste nasjeckali luk poput profesionalca koristite oštar nož. Prepolovite luk. Polovicu luka držite s tri prsta tako da srednji prst bude naprijed. Počnite rezati usko i okomito na površinu, ali ne do korijena. Potom dva puta zarežite vodoravno. Počnite sjeckati lijepo i čvrsto sve do kraja.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku