Obavijesti

Lifestyle

Komentari 120

Muškarci ne mogu prepoznati glumi li žena orgazam ili ne

Muškarci ne mogu prepoznati glumi li žena orgazam ili ne
1

Je li ženama doista dosta 20 minuta seksa ili je to samo mit? Je li strastveni seks vezan samo uz turbulentne veze ili i za one smirene? Odgovara Tracey Cox...

VIDEO

Muškarci misle kako znakovi poput crvenog osipa na vratu i prsima, plitko disanje i grčenje tijela mogu otkriti je li žena u seksu dosegla vrhunac, no istina je kako oni to nikako ne mogu znati sa sigurnošću. 

- Da bi bili potpuno sigurni je li ona svršila potrebne su stotine mjernih uređaja koje mjere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Preostaje vam samo vjerovati na riječ - tvrdi slavna autorica knjiga na temu seksualnosti, Tracey Cox.

Osim mita o provjeravanju ženskog orgazma, obrušila se i na druge poznate činjenice i mitove iz područja seksualnosti, piše Daily Mail.

Mit: Izazovno rublje jamči super seks

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Seksi rublje definitivno je dobar začin za ljubavni život i s pravom je potrebno ulagati u njega. No ono neće riješiti dublje probleme.

- Iako kupovanje haltera i kožnatih kostima budi maštu, ono nije rješenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Cox.

Mit: Razgovori o seksu ubijaju spontanost

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, no čim stvari krenu po zlo više od 90 posto njih zašutjet će od straha da ne uvrijede partnera ili da ne ispadnu nesigurni.

- Svaki se par povremeno susreće s problemima u postelji, a oni koji su međusobno iskreni prije će riješiti probleme ako budu o njima razgovarali - kaže Cox.

Mit: Seks treba trajati najmanje 20 minuta

Ovaj je popularni mit nastao kao posljedica brojnih studija koje su otkrile da je ženama u prosjeku potrebno 20-ak minuta da dosegnu orgazam.

- Dok je nekima dovoljno dvije minute, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživjeti orgazam, tako da je mjerenje vremena u seksu glupa ideja - smatra Cox. 

Vjeruje da opterećivanje vremenom ubija spontanost, a recept za dobar seksualni život uključuje raznolikost kao i povremeni "seks na brzaka" jednako kao i "maratonski seks".

Mit: Odličan seks ne znači i odličnu vezu

- Strastveni seks najčešće je pratitelj turbulentnih veza, a ne onih stabilnih i ispunjavajućih - kaže Cox.

Dobar seksualni život nužan je preduvjet dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocjenjivati. Mnogi griješe jer misle da im je neki odnos "suđen" zbog fantastičnog seksa, no nisu svjesni činjenice da će se taj seks pokvariti jednakom brzinom kako veza bude išla prema svom kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dvije i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga se trudimo osvojiti - ističe Cox.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga