Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Za muškarce je brak prirodan slijed i žele ga više nego žene

Snažniji spol smatra da je u braku lakše odgajati djecu, napredovati u karijeri te biti društveno prihvaćen, a ukoliko bi se rastali opet bi se oženili jer ne žele biti sami

Fotolia
Foto: Fotolia
0 komentara

Dok je uvriježeno mišljenje kako su muškarci ti koje treba tjerati da se odvaže na ozakonjenje veze, zapravo su žene te koje su neodlučne i manje romantično gledaju na instituciju braka, pokazalo je istraživanje američkog časopisa Time.  Oko 38 posto muškaraca izjavilo je da je oženjenim muškarcima lakše doseći sreću u životu, a njihovo mišljenje dijeli tek 22 posto žena. Ostali ispitanici smatraju kako bračno stanje nije presudno za stupanj sreće i zadovoljstva životom.

Muškarci koji zagovaraju bračne prednosti prije svega to čine zbog društvenih okolnosti naklonjenih tradiciji te zbog odgoja djece, financijskog rasterećenja i društvene prihvaćenosti. I dok su odgovarali na intimna pitanja, muškarci su se opet pokazali pozitivnijima od žena. Iako se struktura bračnih odnosa mijenja zbog rastuće ekonomske neovisnosti žena, 55 posto muškaraca smatra kako imaju bolji odnos sa suprugom nego što su imali njihovi roditelji, dok isto misli 46 posto žena.

Sve bi opet ponovili

Udovci te rastavljeni muškarci voljeli bi se ponovno oženiti u 32 posto slučajeva, dok ostali nisu sigurni ili ne žele ponovno ulaziti u brak. Od žena koje imaju jedan brak iza sebe, 16 posto njih ponovno bi se udalo. Trećina muškaraca smatra kako za svakog čovjeka postoji tek jedan savršeni partner, dok u to isto vjeruje samo četvrtina ispitanih žena. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message