Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
79 komentara

Muškarci su u braku sretniji, no žene nisu, žive lošije i kraće

Sve žene koje osjećaju pritisak da se što prije udaju i imaju djecu, ne trebaju se žuriti, jer britansko istraživanje tvrdi da su takve žene zdravije, sretnije i duže žive

Foto: Dreamstime
79 komentara

- Žene koje nisu u braku i nemaju djecu najsretnija su skupina stanovništva - rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije.

- Oni u brakovima sretniji su od ostalih podgrupa društva, ali samo dok je njihov supružnik u prostoriji. Kad partnera nema, najčešće odgovaraju da su vrlo nesretne - objasnio je Dolan.

U svojoj knjizi 'Happy Ever After: Escaping the Myths of Perfect Life' iznosi rezultate ovog istraživanja u kojemu su uspoređivali razinu uživanja i nezadovoljstva među muškarcima i ženama. Anketirali su vjenčane, slobodne, razvedene i udovce, kako bi otkrili tko je od njih sretniji.

Closeup portrait of young parents kissing beautiful newborn son NISU TOLIKO ZAHTJEVNI Djeca roditelje čine sretnijima, ali tek kada se odsele iz kuće

Kod muškaraca je rezultat drugačiji i njima savjetuje brak. 

- Muškarci imaju veću korist od braka jer im on donosi "smirivanje". Manje riskiraju, više zarađuju i žive nešto dulje. S druge strane, žene trebaju to 'trpjeti', a pri tome im je životni vijek kraći nego što bi bio da se nisu udavale - objasnio je Dolan, a prenosi The Guardian.

Thinkstock I ONI IMAJU MANE Negativne strane inteligentnih: Previše razmišljaju i analiziraju

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message