Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Na adventskom vijencu prva se pali postilica, svijeća nade

Na adventskom vijencu prva se pali postilica, svijeća nade
1

Za ukrašavanje adventskog vijenca mogu se upotrijebiti češeri, mirisne svijeće, slatkiši i zlatno lišće, a prva svijeća pali se već ove nedjelje, prve u Došašću

VIDEO

Izrada adventnog vijenca najbolja je priprema za uigravanje u božićni ugođaj te odlična metoda opuštanja prije nadolazećeg blagdanskog stresa. Ukrašavanje vijenca, čija se prva svijeća pali već ovu nedjelju, poseban je izazov za najmlađe, koji za tu prigodu mogu rabiti ukrasne uzice, lizalice, nanizane gumene medvjediće, figurice od marcipana, šarena drvena slova, orahe i slično. Svijeće na vijencu simboliziraju četiri tjedna adventa, a tradicionalno se odabiru tri purpurne i jedna ružičasta svijeća. 

Prva svijeća ili postilica, simbolizira nadu i iščekivanje, druga ili pomirilica, znak je mira, treća slavi radost i veselje, a zadnja svijeća simbolizira ljubav. Negdje je običaj dodati i petu, bijelu - Kristovu, svijeću. Pri oblikovanju vijenca upotrebljavaju se različiti materijali poput mahovine, jabuka, češera, osušenog cvijeća i ukrasa za bor. Za izradu jednostavna, a svečanog vijenca trebaju vam slamnati obruč, žica za omatanje, bršljan, mahovina, spajalice, debele svijeće, češeri, zlatne niti, grančice, zlatna ukrasna vrpca i zlatna žica za omatanje. Slamnati vijenac možete kupiti ili ga sami isplesti.

Jednom rukom držite obruč, a drugom oko njega čvrsto obavijajte mahovinu. Oko vijenca omotajte bršljan i pričvrstite ga spojnicama. Na žicu okrenutu prema gore pričvrstite svijeće, a češere i ukrase privežite drugom žicom. Zlatne ukrasne vrpce, svezane u mašne, možete pričvrstiti pribadačama.

Ljubimci i djeca trebaju nadzor

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maloj je djeci u blizini svijeća uvijek potreban nadzor odraslih. Isto je kad je riječ o adventnom vijencu. Pripazite da ne bude nadohvat djeci i kućnim ljubimcima, a prije spavanja ili izlaska uvijek ugasite svijeće. Sličan oprez potreban je i s električnim lampicama.

Šarenilo i mirisi za dječji vijenac

Dječji adventni vijenac ne smije biti jednobojan i dosadan. Što je šareniji, sjajniji i razigraniji, to bolje. Možete mu dodati i svijeće s mirisom vanilije, cimeta i naranči.

Zlatno lišće za svečani božićni ugođaj

Želite li se posebno potruditi, u knjizi isprešajte listove manjih dimenzija. Na njih pomoću debeloga kista nanesite zlatnu boju. Kad se osuše, na vijenac ih pričvrstite pribadačama.

Siguran vijenac za dječji Božić

Za siguran dječji Božić napravite alternativu adventnom vijencu. Nabavite veliku bijelu keramičku pločicu i akrilne boje. Na pločici nacrtajte šareni vijenac na koji napišite “Sretan Božić”. U svaki kut pločice stavite malu čašicu i u nju lučicu. Siguran vijenac je gotov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'