Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Šampon se mjeri Griottama, a korektor Tic Tacom količinom

Šampon se mjeri Griottama, a korektor Tic Tacom količinom
1

Na lice ide kikiriki, na oči zrno graška, a na tijelo veličina oraha. Žene priznaju da rabe više kozmetike no što bi željele. Sve su svjesnije pravila da je 'manje više'

VIDEO

Krema za osjetljivo područje oko očiju često je vrlo skupa, pa ćete uštedjeti novac ako je dozirate umjereno. Iz tube istisnite količinu kreme koja približno odgovara veličini zrna graška. Četvrtinu nježno utapkajte ispod donjih trepavica, od vanjskog prema unutarnjem rubu oka.

- Takva lagana masaža poboljšava cirkulaciju i pomaže vam da se riješite nakupljene tekućine od koje oči mogu djelovati podbuhlo - upozorava dermatologinja dr. Mary Lupo.

Iznad oka takvu drenažu treba raditi u suprotnom smjeru. Stoga četvrtinu količine lagano utapkajte iznad oka krećući se od nosa do vanjskog ruba obrve. Ponovite na drugom oku.

Umjerenost je preporučljiva i s drugim sredstvima za uljepšavanje jer bi 18 posto muškaraca željelo da se njihova partnerica manje šminka, a svakom desetom najviše se sviđaju žene koje nisu našminkane, pokazalo je istraživanje kozmetičkih kuća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako ih se većina to ne usuđuje priznati, muškarce plaše debele naslage pudera, gomile rumenila, iscrtane obrve i žarki ruževi. I žene postaju svjesne kako kod šminkanja vrijedi vječno modno pravilo “manje je više”. Usprkos tome 12 posto ih priznaje da nanose više kozmetičkih preparata nego što bi htjele.  

Krema za lice

Na vlažnu kožu lica nanesite kuglicu hidratantne kreme veličine kikirikija. Dok je koža vlažna (ali ne mokra), hidratantna krema se bolje upija. Istu količinu nanesite na vlažnu kožu vrata. Dobro je da krema sadrži glicerin jer on čuva vlagu u koži. 

Krema za kosu

Za tanku, rijetku kosu količina kreme treba odgovarati kovanici od pet lipa, a za gustu dvjema kovanicama od kune. Rasporedite je na kosu počevši od korijena, zatim svežite kosu u rep i umasirajte preparat dolje prema vrhovima.

Šampon za kosu

Sa šamponom je lako pretjerati. Za kratku kosu dovoljna vam je količina koja odgovara veličini bombona 505 s crtom, a dugoj je dovoljna količina do dvije Griotte. Utrljajte šampon počevši od korijena gdje se skuplja najviše prljavštine, a za vrhove vam gotovo i ne treba. 

Krema za sunčanje

Potrebna vam je količina veličine približno tri bobe grožđa. Prvu bobu utrljajte u noge, drugu u trup i leđa, a zadnju nanesite na ruke, vrat i lice. Mažite se i zimi, osobito na snijegu koji zrcali UV zrake i dok ste na planinama. Nanosite je svaka dva sata.

Korektor za podočnjake

Količina korektora veličine bombona Tic Tac dovoljna vam je da prekrijete podočnjake. Malim kistom nanesite tri točkice ispod svakog oka - na rubovima i u sredini. Potom lagano razmažite prstom. Preko toga kistom nanesite prozirni puder. 

Tekući puder

Da biste izbjegli zacementirani izgled, na nadlanicu nanesite količinu pudera kolika bi mogla stati u čep, ali ne pun do vrha. Umočite prst u puder te ga nanesite na čelo i nos. Ostatak stavite na obraze i bradu. Razmažite tako da se ne vidi rub na bradi. 

Orah gela za tuširanje

Za sapunanje cijelog tijela treba vam količina veličine oraha. No gel za tuširanje isušuje kožu, pa ga povremeno nanesite samo na ona područja koja se pojačano znoje - za to će vam biti dovoljna količina veličine zrna graška.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru