Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Na majčin dan 'volim te' recite ručkom, kupkom ili poklonom

Na majčin dan 'volim te' recite ručkom, kupkom ili poklonom
1

Rezervirajte drugu nedjelju u svibnju za majku; oslobodite je svih kućanskih poslova i razveselite je omiljenim buketom cvijeća, jednostavnim ručkom ili kolačem

VIDEO

Majčina ljubav nema cijene ni granica, a na njezin dan, koji se ove godine slavi 13. svibnja, iznenadite je malim znakovima pažnje koji će joj pokazati koliko vam je važna. 

Iako je svaka mama posebna, sve će biti oduševljene ako im darujete dan odmora. Tate i djeca trebali bi udružiti snage i pospremiti stan ili kuću, obrisati prašinu, izglačati odjeću, odnosno odraditi sve uobičajene kućanske poslove. Tek kada dom bude besprijekorno uređen, možete je razveseliti i tako da joj odnesete doručak u krevet ili skuhate ručak. Tate bi trebali voditi glavnu riječ u osmišljavanju malo kompliciranijih jela, no ona jednostavnija poput palačinki, pizze, salata i brzih kolača djeca mogu napraviti sama. 

A uz uređen dom te jelo pripremljeno s ljubavlju šlag na tortu bit će i buket njezina omiljena cvijeća ili darak posebno osmišljen za mamu. Manja djeca mogu crtežom prikazati koliko im ona znači, a odraslija sastaviti dirljivu čestitku, koja će biti lijepa uspomena na Majčin dan.

Ideje za darove: Od časopisa do neprocjenjivog nakita

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Kupite joj omiljeni časopis i recite joj da uživa na kauču. Zatim joj skuhajte kavu te joj izmasirajte leđa ili stopala. Pripremite joj i mirisnu kupku. 
  • Veća djeca mogu kupiti perlice u specijaliziranoj trgovini i mami izraditi narukvicu ili ogrlicu. Perlice mogu napraviti i od osušena plastelina. 
  • Djeca mogu temperama oslikati posudu od lončarske gline ili je ukrasiti naljepnicama i uz tatinu pomoć posaditi majčinu omiljenu trajnicu. 
  • Organizirajte joj sastanak uživo, telefonski ili putem skypea s dragim prijateljem ili članom šire obitelji kojeg nije dugo vidjela. 
  • Odvedite je na izlet ili piknik, šetnju parkom, organizirajte joj kinovečer s filmovima koje je oduvijek željela pogledati, ali nije stigla.
  • Naručite njezinu omiljenu pjesmu u radioemisiji s glazbenim željama. Razveselit ćete je i ako je svi zajedno otpjevate ili čak odsvirate. 
  • Organizirajte joj ormare s odjećom i cipelama tako da se u njima može lakše snaći. Ukrasite dnevnu sobu obiteljskim fotografijama.

Sočna i brza pizza od povrća

Sastojci: 250 g brašna, šaka zobenih pahuljica, 1/2 vrećice instant-kvasca, malo šećera, soli i maslinova ulja, jogurt; nadjev: tikvica, 2 mozzarelle, 150 ml kečapa, bosiljak

Priprema: Od brašna, zobi, kvasca, šećera, soli, ulja i jogurta umijesite tijesto i pustite da se diže na toplom. Razvaljajte ga u lim pa premažite kečapom. Stavite malo mozzarelle i vrlo tanko narezane tikvice pa opet prekrijte mozzarellom i bosiljkom. Pecite 20-ak minuta na 200 °C.

Pikantna pizza s paprikom i kobasicom

Sastojci: Tijesto za pizzu, umak: 300 g sjeckane rajčice, žlica maslinova ulja, 1/2 žličice origana, žličica šećera, 100 g edamera, 50 g paprike, 50 g luka, feferon

Priprema: Tijesto rasporedite na lim i premažite umakom koji ste napravili tako da ste propirjali rajčicu, origano i šećer na ulju. Zatim ga prekrijte naribanim edamerom pa rasporedite narezanu kobasicu, papriku, luk i feferon. Pecite 15-ak minuta na 220°C.

Slatka iznenađenja

Recite ‘volim te’ tortom jer uz malo truda možete napraviti prekrasne torte, a ako i ne uspiju kako ste priželjkivali, mame će biti oduševljene zalaganjem i trudom svojih najdražih.

Kraljevska čokotorta

Sastojci: Kupovna čokoladna rolada, 200 malina, vanilin šećer, 6 žlica likera, 4 listića želatine, 4 žumanjka, 100 g šećera, 250 ml mlijeka, 250 ml slatkog vrhnja, 1/2 mahune vanilije

Priprema: Roladu izrežite na tanke ploške. Okruglu posudu obložite folijom pa uz stijenke složite 3/4 ploškica rolade. Maline prepolovite, pospite vanilin šećerom, poprskajte likerom i ostavite da odstoje pola sata. Namočite želatinu pa pjenasto umutite žumanjke i šećer. Zakuhajte mlijeko s mahunom vanilije, umiješajte žumanjke sa šećerom i kuhajte dok se krema ne poveže.

Ocijeđenu želatinu otopite u kremi, hladite je u posudi s vodom dok se ne počne zgušnjavati pa umiješajte tučeno vrhnje. Izlijte 2/3 kreme u posudu preko ploški rolade. U preostalu kremu umiješajte maline pa ulijte u posudu. Prekrijte preostalim ploškicama rolade i stavite u hladnjak tri sata da se stisne.

Torta od piškota s jagodama i jogurtom

Sastojci: 400 g piškota, 400 g jagoda, 250 ml mlijeka, 5 žlica ruma, 200 ml slatkog vrhnja za šlag, 2 vanilin šećera, 150 g šećera u prahu, 4 čvrsta jogurta, 2 vrećice želatine u prahu, 10 žlica vode 

Priprema: Kalup za tortu (promjera 26 cm) premažite maslacem. Rub obložite piškotama koje ste namočili u mlijeko pomiješano s rumom, a dno ostatkom piškota. Vrhnje istucite u šlag, dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i jogurt. Želatinu otopite u 10 žlica vode i ostavite 10 min da nabubri. Zagrijte na laganoj vatri da se otopi pa umiješajte u kremu. Dio kreme premažite na dno piškota pa poslažite red jagoda. Zatim poslažite novi red piškota, a na njega namažite ostatak kreme. Ukrasite preostalim jagodama. Ohladite, najbolje preko noći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to