Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najbolji hrvatski, ali i svjetski Craft pivari dolaze u Makarsku

Glavni dio manifestacije se održava za vikend od 8. do 10. lipnja u parku Fra. Jure Radića, gdje će se najširoj predstaviti više od 20 gostujućih craft pivovara, s više od 60 stilova i vrsta piva

VIDEO

Početkom lipnja Grad Makarska domaćin je najboljim hrvatskim, ali i nekim od najboljih svjetskih Craft pivovara, te vrhunskim kuharskim zvijezdama koje sparuju vrhunska piva sa vrhunski pripremljenom hranom! Makarska Connexion – gourmet i craft beer festival u šest dana trajanja pomaknut će granice gastro - užitka u na nove razine, i jednom za uvijek kod posjetitelja (onih koji ih još imaju) razbiti predrasude o pivu kao proizvodu koji nije namijenjen (i) vrhunskoj gastronomiji.

U suradnji sa Veleposlanstvom Kraljevine Velike Britanije – najbolje s Otoka!

Makarska Connexion festival svojevrsni je nastavak iznimno uspješnog Zagreb Connexion festivala koji je krajem 2017. svoju premijeru (zimskog izdanja) imao u hrvatskoj metropoli, kada je u suradnji sa Veleposlanstvom Velike Britanije hrvatsku posjetilo preko 20 najboljih craft pivara s Otoka - koji su ujedno i neki od najboljih craft pivara na svijetu.

I u Makarsku dolaze ista (ali i neka nova) imena, među kojima je i, primjerice, pivovara Moor Beer, koja nosi titulu najbolje Craft pivovare 2017. u Velikoj Britaniji.

No osim njih u goste nam dolaze i neki od najboljih craft pivara iz Slovenije, Njemačke i Švedske, čije će nove uratke od hmelja hrvatski ljubitelji craft pivarstva po prvi puta imati priliku isprobati upravo u Makarskoj!

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti perjanice hrvatskog craft pivarstva, koje nam također dolaze predstaviti svoja nova piva u kojima ćemo uživati u ljetu pred nama.

Rezervirajte svoje mjesto za stolom za food pairing u izvedbi vrhunskih chefova!

Od 5. do 7. lipnja, na tzv. 'zatvorenom' dijelu festivala, u restoranima diljem grada vrhunski hrvatski chefovi gostuju prezentirajući svoje kulinarske vještine u sparivanju tradicionalnih, ali i nekih novih jela sa okusima vrhunskih craft piva i stilova, što su doživljaji za koji je uputno svoje mjesto za stolom rezervirati unaprijed.

Makarska-Info.hr

No glavni dio manifestacije svakako je otvoreni dio koji se za vikend od 8. do 10. lipnja održava u parku fra. Jure Radića na poluotoku Osejavi gdje će se najširoj publici sa svojim proizvodima predstaviti više od 20 gostujućih craft pivovara, s više od 60 stilova i vrsta piva.

Ne manje važan dio doživljaja biti će i cooking show na kojem će svim posjetiteljima naši masterchefovi predstaviti svoje viđenje sparivanja tradicionalne hrane makarskog kraja sa bogatstvom okusa vrhunskih craft piva!

Iskorak koji prati turističke trendove tzv. 'craft turizma'

Festivalsku atmosferu upotpunit će i štandovi sa ponudom vrhunskih proizvoda sa seoskih imanja i OPG-ova, ali i rukotvorina makarskog kraja, kao i bogat glazbeni program, nagradne igre i drugi zabavni sadržaji za sve uzraste.

- Vjerujemo, a i plan nam je na kojem sa partnerima najozbiljnije radimo već duže vrijeme, da Makarska Connexion festival postane tradicionalna manifestacija i nezaobilazni dio makarske turističke ponude - i najbolji uvod u ljeto pred nama. Pozivamo sve ljubitelje vrhunskog piva i gastronomije iz Dalmacije, ali i šire, da nam se pridruže u ovom jedinstvenom doživljaju i podrže ovaj iskorak koji prati turističke trendove tzv. 'craft turizma' u Europi, ali i svijetu -  naglašava Hloverka Novak-Srzić

Potporu prvom izdanju Makarska Connexion gourmet i craft beer festivala dali su Grad Makarska i TZ Grada, te Hrvatska Gospodarska Komora i njene sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika.

Detaljan program Festivala i događanja potražite na Facebook stranici Makarska Connexion - Gourmet & Craft Beer Festival.

Festival u brojkama

Thinkstock
  • Organizatori: Turistička zajednica grada Makarske, Pivnica Pivac, Varionica (Zagreb), Craft Room - Tri patuljka (Zagreb)
  • Šest dana trajanja od 5. do 10. lipnja
  • Pet zemalja (Hrvatska, Engleska, Njemačka, Slovenija, Švedska)
  • Preko 20 pivovara
  • Preko 60 vrsta piva i stilova
  • Šest master chefova – Branko Ognjenović, Mate Janković, Rene Bakalović , Marko Lajić, Ante Ojdanić, Ante Martić

Pivovare koje sudjeluju

  • Hrvatska: Varionica, Zmajska pivovara, Medvedgrad, The Garden brewery, Zeppelin, Primarius, Becker's, Vunetovo, 5th element
  • Slovenija: Reservoir dogs, Ressel, Barut, General Meister, Lobik
  • Velika Britanija: Tiny rebel, Moor beers, Vibrant forest, Fourpure, Partizan
  • Njemačka: Munich Brew Mafia
  • Švedska: O/O Brewing

Glazbeni program

Miro Majcen
  • Petak: Linda Evans, Ischariotzcky, Black Coffee
  • Subota: Bojan Dizdarević Trio, Čuvari Svirala, Lačni Franz
  • Nedjelja: gosti festivala Magic Time Vinyl Festival - Imotski
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav
ZA SVAKI ZNAK JE DRUGAČIJE

Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav

Astrologija nam pruža uvid u tajne karaktera svakog horoskopskog znaka te otkriva što nam je potrebno kako bismo se bolje otvorili prema ljubavi i sretnoj vezi